Mestarien liigan pudotuspelipaikat on jo jaettu H-lohkossa. Athletic Bilbaon ja Bate Borisovin välinen ottelu ei silti ole ihan panokseton. Voittaja yltää lohkokolmoseksi ja pääsee mukaan Eurooppa-liigan pudotuspeleihin.

Poissaolot

Athletic Bilbao

Xabier Etxeita (loukkaantunut)
Carlos Gurpegi (loukkaantunut)
Beñat Etxebarria (loukkaantunut)
Aritz Aduriz (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Guillermo (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Bate

Filip Mladenovic (loukkaantunut)
Aleksandr Pavlov (loukkaantunut)
Denis Polyakov (loukkaantunut)

Edelliset ottelut

Athletic Bilbao

Athletic Bilbao – Córdoba 0-1 (La Liga)
Alcoyano – Athletic Bilbao 1-1 (Copa del Rey)
Getafe – Athletic Bilbao 1-2 (La Liga)

Bate

Bate – Soligorsk 1-1 (Valko-Venäjän liiga)
Bate – Porto 0-3 (Mestarien liiga)
Bate – Gomel 4-0 (Valko-Venäjän liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Bate – Athletic Bilbao 2-1 (Mestarien liiga, 30.9.14)

Arvio

Bilbaossa odotettiin pitkään Mestarien liigan pelejä. Ihan nappiin lohkovaihe ei ole mennyt, mutta vielä on jotain pelastettavissa. Jos Athletic yltää tänään vähintään tasapeliin, se menee lohkokolmosena Eurooppa-liigan pudotuspeleihin. Voittoa Athletic ei ole vielä pystynyt kotiyleisölleen tarjoamaan, joten sikälikin nyt olisi kasvojenpesun paikka.

Athleticin ja Baten välillä on mielenkiintoinen ero, kun tuijotetaan maalieroja. Athletic on tehnyt viidessä ensimmäisessä pelissään kolme maalia ja päästänyt kuusi. Bate on tehnyt kaksi maalia, mutta päästänyt peräti 22 – siis keskimäärin yli neljä per peli. Siitä huolimatta Athleticilla on vain yksi piste enemmän.

Vaikka Bate on päästänyt hurjan määrän maaleja, Athleticille se ei ole välttämättä helppo vastustaja. Syksyn ensimmäisessä kohtaamisessa Bate voitti maalipaikat lukemin 21-12 ja itse ottelun maalein 2-1. Lisää ongelmia Athleticille tuovat hyökkäyspään loukkaantumiset. Beñat Etxebarria on sivussa, eikä Aritz Adurizin ja Guillermon pelikunnosta ole varmuutta.