Real Madridilla on edessään lohkovaiheen todennäköisesti helpoin ottelu. Los Blancos on jo varmistanut lohkovoiton, joten Carlo Ancelotti juoksuttanee kentälle vähemmän peliaikaa saaneita.

Poissaolot

Real Madrid

Luka Modric (loukkaantunut)
James Rodríguez (loukkaantunut)
Sami Khedira (loukkaantunut)
Sergio Ramos (pelikiellossa)

Ludogorets

Roman Bezjak (loukkaantunut)
Mihail Aleksandrov (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Real Madrid

Real Madrid – Celta Vigo 3-0 (La Liga)
Real Madrid – Cornellà 5-0 (Copa del Rey)
Málaga – Real Madrid 1-2 (La Liga)

Ludogorets

Beroe – Ludogorets 0-4 (Bulgarian liiga)
Ludogorets – Lokomotiv Sofia 5-1 (Bulgarian liiga)
Ludogorets – Liverpool 2-2 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Ludogorets – Real Madrid 1-2 (Mestarien liiga, 1.10.14)

Arvio

Real Madrid etenee tällä hetkellä junan lailla. Joukkue on voittanut kaikki kilpailut mukaan lukien 18 ottelua peräkkäin. Mestarien liigassa lohkovoitto on jo varma, viidestä ottelusta on kasassa täydet 15 pistettä maalierolla 12-2.

Ludogoretsin tilanne on erilainen. Joukkue punnersi viidennellä kierroksella hienon 2-2-tasapelin Liverpoolia vastaan, mutta siitä huolimatta Mestarien liigan pudotuspelit jäävät haaveeksi. Eurooppa-liigan jatkopeleihin bulgarialaisryhmä voi toki vielä yltää, joten pelattavaa on.

Realilla on periaatteessa loukkaantumishuolia keskikentällä, sillä Luka Modric, James Rodríguez ja Sami Khedira ovat kaikki sivussa. Käytännön tasolla huolia ei ainakaan vielä ole, sillä kokoonpanosta löytyvät vielä sellaiset nimet kuin Toni Kroos, Isco ja Asier Illarramendi. Nyt vielä kun muistetaan Realin paineeton lähtötilanne, avaukseen saattaa nousta yksi jos toinenkin juniori. Esimerkiksi Carlo Ancelottin viime viikkoina hehkuttama Álvaro Medrán saattaa saada avauksen paikan.

Pelin käsikirjoitus lienee selvä. Ludogorets yrittää saavuttaa vähintään tasapelin, jotta paikka Eurooppa-liigan pudotuspeleissä aukeaisi. Realin kohdalla mielenkiinto kohdistuu mahdollisiin uusiin tulokkaisiin sekä tietenkin Cristiano Ronaldoon. Portugalilainen on turnauksen kaikkien aikojen maalipörssissä jaetulla kakkossijalla Raúlin kanssa. Arkkivihollinen Lionel Messi on kärjessä kolmen maalin päässä. Nyt jos koskaan Ronaldolla on mahdollisuus tasoittaa tilannetta.