Lauantaina pelatussa Celta Vigon ja Real Madridin välisessä ottelussa syntynyt avausmaali puhuttaa edelleen. 35. minuutilla Cristiano Ronaldo kaatui rangaistusalueella, ja erotuomari Alberto Undiano Mallenco vihelsi pallon pilkulle. Hidastuskuvienkin perusteella oli hyvin vaikeaa sanoa, osuiko Celtan Jonny Castro todella Ronaldoon.

– Rehellisesti sanottuna olen sitä mieltä, että pelaajien pitäisi saada suurempia rangaistuksia tällaisista tempuista (filmaamisesta). Loppujen lopuksi tämä tahraa jalkapalloa, Castro sanoi Inside Spanish Football -sivuston mukaan.

– Jos olisimme kaikki vähän rehellisempiä, tuomarilla olisi helpompaa. Meidän on autettava tuomareita. Olemme jo nähneet niitäkin tapauksia, joissa pelaaja on heittäytynyt maahan, ja kun tuomari on viheltänyt pilliin, pelaaja on myöntänyt, ettei tilanteessa ollut mitään.

Ronaldo laukoi itse tilannetta seuranneen rangaistuspotkun maaliin ja iski vielä kaksi muutakin osumaa. Real voitti ottelun maalein 3-0.

– Cristiano ei vaikuta huijarilta. Me kaikki teemme sitä joskus, me kaikki olemme kaatuneet joskus liian helposti. Tällä kertaa sillä oli suuri vaikutus, koska se oli avausmaali, ja peli oli vielä auki. Mutta on myönnettävä, he ansaitsivat voittonsa.

– Otteluissa mennään liian helposti maihin. Tässä tapauksessa se tapahtui nopeasti, ja Cristiano huomasi kontaktin. Siitä huolimatta se ei ollut rike, hänen ei olisi pitänyt kaatua. Hän kalasti rangaistuspotkun, jonka tuomari vihelsi.