Eero Markkanen on saanut syksyn mittaan totutella Real Madrid Castillassa uudenlaiseen rooliin. Vastuuta ei ole tullut samaan tapaan kuin alkukaudella. Viime aikoina suuri osa otteluista on mennyt niin, ettei verryttelypukua ole missään vaiheessa tarvinnut riisua.

– Minuutteja ei ole viime aikoina tullut, ja totta kai se harmittaa. Samalla on sekä kurjaa että huvittavaa kuunnella ja lukea kaikenlaista itsestään. Kävin valmentajan kanssa hyvän keskustelun, ja nyt keskitymme parantamaan edelleenkin kaikki ominaisuuksiani, etenkin fyysistä puoltani. Uusi pelityyli vaatii erilaisia ominaisuuksia ja on itsestään selvää, että taustani, tai sen puute, näkyy. Toiset ikäiseni ovat varmaan harjoitelleet ammattimaisesti jo parikymmentä vuotta! Markkanen sanoi OrsaSportin verkkosivuilla.

Markkanen avasi haastattelussa myös siirtonsa ensi askeleita.

– Koko kuvio oli aika hassu. Olin päiväunilla, kun agenttini soitti ja kertoi yhden seuran olevan tosissaan kiinnostunut minusta jo nyt. Lupasin soittaa takaisin, mutta kysyin unisena kiinnostuneen seuran nimeä ja kun kuulin seuran, niin olin heti hereillä. Kävimme järkevän keskustelun, ja päätimme katsoa rauhassa asiaa ja ottaa asiasta niin paljon selvää kaikessa rauhassa kuin mahdollista. Mutta innoissani olin, ja hereillä!

– Seura vakuutti minut, että minulla on aikaa ja saisin valmentajaksi ja mentoriksi yhden maailman kaikkien aikojen parhaista pelaajista. Olen ollut todella tyytyväinen. Olosuhteet ovat loistavat, treeneissä on kova taso, olen saanut yksilöllistä valmennusta ja viime aikoina olen päässyt ja joutunut kehittämään juuri niitä puoliani, jotka kehittämistä tarvitsevat.

Vaikkei peliaikaa ole viime aikoina kovin paljon tullut, huumoria löytyy edelleen.

– Pelit ovat olleet kyllä välillä outoja, minulla kestää oppia taas uusi pelityyli. Täällä pelattava futis on vain erilaista. Välillä toivoisi palloa nopeammin maalille, mutta minun on vain opittava ja näytettävä kaikille miten minulle voi pelata. Tosin liian usein, kun saan pallon, niin vieressä oleva toppari lentää käsittämättömästi päätyaitaan ja vastustaja saa vaparin. Kimmoisia kavereita täytyy sanoa!

– Tein minusta joka suhteessa erinomaisen sopimuksen ja turvasin tällä sopimuksella monta asiaa. Kesällä en olisi voinut kuvitellakaan tällaista siirtoa, puhumattakaan vuosia sitten. On helppoa antaa ohjeita kaukaa, mutta kuka koskaan tietää päätöksiä tehdessään miten jatko menee. En tiedä pelaanko koskaan (Realin) edustusjoukkueessa, mutta tiedän, että matka sinne, ehkä maailman parhaaseen seuraan ja joukkueeseen, on todella pitkä vaikka olenkin Vihtavuoren Pamauksen pelaajia. Tiedän samalla, että täällä minulla on mahdollisuus kehittyä loistavassa ympäristössä. Joku asia olisi voinut mennä paremminkin, mutta olen edelleenkin tyytyväinen valintaani ja mietin aina joskus miten nopeasti ja ihmeellisesti kaikki on mennyt. Tänne aion jäädä, jos se minusta on kiinni.

Lopuksi Markkanen antoi medialle sapiskaa.

– Haastattelupyynnöt (siirron aikaan) menivät muualle kuin minulle, ja tuntui siltä, että paska kieltäytymisistä meni aika pitkälle saman miehen niskaan, enkä oikein jaksa ymmärtää miksi. Tässä toimittiin täysin oman toiveeni sekä seurojen toiveiden mukaisesti. Real Madrid toivoi, etten haastatteluja antaisi. Olemme käyneet asioita läpi, ja tuntuu oudolta, miten hetkessä minun piti kertoa kaikille kaikki mahdollinen ja olla kaikille, täysin tuntemattomille, käytössä. Totta kai siirto ja muu kiinnostaa, mutta aika harva oli kiinnostunut tekemisistäni, kun olin Jyväskylässä, HJK:ssa tai AIK:ssa. Ne, jotka olivat ja uskoivat minuun, jäävät tietysti mieleen joka paikassa.