Copa del Reyssä nähtiin alkuillasta kaksi La Liga -seuraa tositoimissa. Oman urakkansa cup-pelien osalta aloittivat Villarreal ja Real Sociedad.

Villarreal avasi cup-taipaleensa voitokkaasti. Kolmanneksi ylimmällä sarjatasolla pelaava Cádiz kaatui ensimmäisessä osassa vieraskentällä lukemin 1-2. Ottelu ratkesi Villarrealille jo ensimmäisellä jaksolla, kun Gerard Moreno ja Nahuel Leiva iskivät maalin mieheen viiden minuutin sisällä. Moreno avasi hanat 17. minuutilla. Leiva osui neljä minuuttia myöhemmin.

Cádiz sai toisen puoliskon alussa uutta energiaa Aitor Arregin kavennuksesta. Myös Adrían Marinin ulosajo 57. minuutilla vahvisti isäntien saumoja nousta tasoihin. Villarreal kuitenkin kesti ja pääsee näin ollen toiseen osaotteluun hyvissä asemissa.

David Moyesin luotsamaan Real Sociedadin ilta oli vaisumpi. La Real jäi maaleitta Real Oviedon vieraana. Kotikentällä Sociedad on kuitenkin selvä suosikki jatkajaksi.