Real Madrid jatkoi 16 parhaan joukkoon Copa del Reyssa kaatamalla piskuisen UE Cornellán maalein 5-0.

Cornellá sai mahdollisuutensa mennä johtoon noin vartin pelin jälkeen. Álvaro Arbeloa kaatoi Xavier Boniquetin, ja peliväline vietiin pilkulle. Boniquet asettui itse pallon taakse, mutta miehen laukaus suuntautui reilusti yli maalin.

Hetkeä myöhemmin Real Madrid meni johtoon. Isco syötti näppärästi James Rodríguezin läpiajoon, ja kolumbialainen tsippasi näyttävästi pallon maaliin.

Kotijoukkueen toisessa osumassa asialla oli sama kaksikko. Tällä kertaa James Rodríguez syötti pitkän läpisyötön maata pitkin Iscon juoksulinjalle, ja nyt oli puolestaan espanjalaisen vuoro viimeistellä kylmäpäisellä nostolla takakulmaan.

Kolmas maali syntyi melkein heti perään. Javier Hernández jatkoi taidokkaasti jalkapohjallaan James Rodríguezille, joka viimeisteli vasurillaan pallon alanurkkaan.

Toisen puoliajan alussa Sami Khedira törmäsi vastustajan kanssa, ja mies jouduttiin vaihtamaan pois. Saksalaisen korvasi loukkaantumisestaan toipunut Jesé, joka nähtiin viimeksi tositoimissa keväällä.

Noin tunnin pelin jälkeen Real Madrid meni 4-0-johtoon. Arbeloa nosti Javier Hernándezille rangaistusalueen sisään, mutta meksikolaisen viimeistely-yritys osui ylärimaan. Pallo kimposi Israel Delgadon jaloista omaan maaliin.

Jesé sai maalin, mitä koko stadion odotti. Isco teki loistavan esityön harhauttamalla kolme Cornellán pelaajaa. Mies antoi pitkän juoksunsa päätteeksi syötön Jesélle laitaan, ja nuorukainen pommitti pallon takakulmaan.

Neljännesvälierissä Real Madrid kohtaa joko Atlético Madridin tai L’Hospitaletin.

Toimittajan sana

Huikea tasoero oli tiedossa, joten tuloksessa ei varsinaisesti ole mitään yllättävää. Vähän olisi toivonut sympaattisen Cornellán kannalta, että se olisi onnistunut rankkaristaan. Maali Santiago Bernabéulla on kova juttu kenelle tahansa.

Carlo Ancelotti harjoitti odotetusti paljon rotaatiota. Maalissa pelasi Fernando Pacheco ja mukana oli liuta pelaajia Real Madrid Castillasta. Näistä Álvaro Medrán pelasi avauskokoonpanossa keskikentällä.

Isco ja James Rodríguez olivat naurettavan kovassa iskussa tänään. Myös Jesén sisääntulo oli vakuuttava. Maalin lisäksi mies mm. laittoi Cornellá-pelaajan upeasti nippuun kantapääharhautuksella. Khediran tilanne oli ikävä, mutta luultavasti mies on jo viikonloppuna pelikunnossa.