Pelit Espanjassa jatkuvat tiistaina ja keskiviikkona, kun Copa del Reyssa taistellaan paikoista 16 parhaan joukkoon. Tässä vaiheessa myös Liga BBVA:n joukkueet tulevat kilpailuun mukaan. Real Madrid isännöi katalonialaista Cornelláa.

Edelliset ottelut

Real Madrid

Málaga – Real Madrid 0-2 (La Liga)
Basel – Real Madrid 0-1 (Mestarien liiga)
Eibar – Real Madrid 0-4 (La Liga)

Cornellá

Atlético Baleares – Cornellá 6-2 (Segunda B)
Cornellá – Baladona 1-1 (Segunda B)
L’Hospitalet – Cornellá 2-0 (Segunda B)

Arvio

Koska Real Madrid osallistuu seurajoukkueiden MM-turnaukseen, joukkueet pelasivat jo ensimmäisen osaottelun Barcelonassa. Real Madrid oli vahvempi maalein 1-4. Santiago Bernabéulla tuskin mitään suurta dramatiikkaa tullaan siis näkemään.

Dramatiikkaa tuskin olisi nähty muutenkaan. Copa del Rey tarjoaa toki yllätyksiä joka vuosi, mutta tässä otteluparissa tasoerot ovat yksinkertiasesti liian suuret. Cornellá pelaa Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, eikä se sielläkään ole loistanut. Joukkue on sarjassa sijalla 12, eikä se ole voittanut ainuttakaan edellisestä viidestä ottelustaan. Tuloksellisesti katalonialaisryhmälle tuskin jää ottelusta mitään käteen. Kokemuksena ottelu on pelaajille upea, ja mahdollisia maaleja juhlitaan varmasti kuin mestaruutta.

Real Madrid tulee tässä ottelussa antamaan vastuuta vähemmän peliaikaa saaneille pelaajille. Sillä tuskin on merkitystä lopputuloksen kannalta. Eikä toisaalta vastus ole välttämättä tarpeeksi kova tarjotakseen Carlo Ancelottille jotain hyödyllistä informaatiota. Pahimmassa tapauksessa ottelun tiimellyksessä nähdään loukkaantumisia. Ancelottin mukaan vammastaan toipunut Jesé nähdään illalla tositoimissa, mutta vasta toisella puoliajalla.

Nämä ottelut ovat omalla tavallaan hienoja tapahtumia. Kaksi erilaista, mutta kuitenkin jalkapallon ympärillä pyörivää maailmaa kohtaa toisensa hienoissa puitteissa.