La Ligan lauantai-illan viimeinen ottelu pelattiin La Rosadella, kun Málaga isännöi sarjakärki Real Madridia. Vierailijat olivat parempia maalein 1-2. Real Madridin osumista vastasivat Karim Benzema ja Gareth Bale. Málagan kavennuksen iski Roque Santa Cruz.

Real Madrid hallitsi ottelun alkuhetkiä. Ensimmäinen kunnon tilanne siunaantui Cristiano Ronaldolle. Bale syötti lusitaanille maalin eteen, mutta Carlos Kameni venyi loistavaan reaktiotorjuntaan.

Málaga pääsi myös yrittämään. Santa Cruz puski, mutta Iker Casillas sai torjuttua paraguaylaisen yrityksen kulmapotkuksi.

Avausmaali syntyi 18. minuutilla. Ronaldo laittoi laidalla askelharhautuksillaan Roberto Rosalesin solmuun ja syötti maalin eteen Benzemalle, joka viimeisteli näppärästi ulkosyrjällään Weligtonin nenän edestä pallon alakulmaan.

Casillas päätti vähän hassutella muutamaa minuuttia myöhemmin. Samuel Castillejo laukoi löysän kudin kohti Real Madridin maalia, ja pallo oli lipsahtaa Casillasin jalkojen välistä maaliin. Tolppa kuitenkin pelasti konkarin.

Ottelu tasoittui hiljalleen. Ronaldo vapautti Balen läpiajoon, mutta Kameni torjui jälleen. Hetkeä myöhemmin Duda pamautti vapaapotkun noin 35 metristä ylärimaan.

Toinen puoliaika alkoi vierailijoiden hallinnassa. Bale puski Iscon vapaapotkun vain senttejä yli maalin. Hetkeä myöhemmin Ronaldo yritti vuoden maalia akrobaattisella potkullaan, mutta pallo pomppi maalin ohi.

Pari minuuttia edellisestä Real Madrid prässäsi pelivälineen pois kotijoukkueen hallusta keskalueella. Pallonmenetystä seuranneesta vastahyökkäyksestä Isco pääsi nokikkain Kamenin kanssa, mutta kamerunlainen veti jälleen pidemmän korren.

Málagakin sai välillä tilanteen aikaiseksi. Santa Cruz pääsi kulmapotkusta puskemaan, mutta pallo painui puolisen metriä yli.

Vartti ennen loppua Ronaldolla oli elämänsä tilaisuus laittaa ottelu pakettiin. Málagan puolustuksen säheltäessä pallo tuli kuin varkain portugalilaisen jalkaan. Matkaa maaliin oli noin 10 metriä, ja vastassaan Ronaldolla oli maaliviivalle jähmettynyt Kameni. Täysin liekeissä ollut kamerunlainen poimi lusitaanin laukauksen alakulmasta.

Lopulta Kameni joutui antautumaan. Ronaldo jatkoi päällään Balen läpiajoon, ja walesilainen nosti pallon oikealla jalallaan etuyläkulmaan.

Pari minuuttia myöhemmin Isco ajettiin toisella keltaisella pihalle. La Rosaledan yleisö antoi entiselle Málaga-pelurille aplodit seisaaltaan tämän poistuessa kentältä. Tilanteesta seuranneesta vapaapotkusta kotijoukkue oli kaventaa, mutta nyt puolestaan Casillas venyi loistotorjuntaan.

Málaga sai vielä kavennuksen. Kun lisä-aikaa oli pelattu reilu minuutti, Santa Cruz rynnisti palloon ja puski sen upeasti yläkulmaan. Aika kuitenkin loppui kotijoukkueen kannalta kesken.

Real Madrid jatkaa sarjakärjessä viisi pistettä Barcelonaa edellä ennen huomisia otteluita.

Toimittajan sana

Luka Modrićin poissaolo on aiheuttanut päänvaivaa Real Madridin faneille, mutta hyvin homma näyttää toimivan ilman kroaattiakin. Keskikenttä oli tänään täysin vieralijoiden hallussa. Kotijoukkue olisi kaivannut Ignacio Camachon panosta tänään, sillä Recio ja Sergio Darder olivat enemmän tai vähemmän helisemässä.

Yksi mies oli tänään ylitse muiden. Carlos Kameni pelasi mahtavan ottelun, vaikka joukkue hävisikin. Harva maalivahti nollaa Ronaldoa kerta toisensa jälkeen.