Athletic Bilbaon tappioton putki kasvoi kolmeen otteluun. Viikolla hienosti Shakhtarin vieraissa Mestarien liigassa nollannut baskiseura ryösti täydet pisteet Getafesta niukin 1-2-lukemin. Voitto oli Bilbaolle kolmas perättäinen Azulonesista.

Bilbao avasi maalihanansa 36. minuutilla. Avausosuman puski kulmapotkusta voiton Shakhtarista ratkaissut Mikel San José. Puolustaja ohjasi Benat Extebarrian keskityksen päällään oikeaan takanurkkaan.

Benat kasvatti itse 90. minuutilla vierailijoiden johdon kahteen maaliin. Espanjalainen iski tärkeän osuman aivan rangaistusalueen tuntumasta annetusta vapaapotkusta. Minuuttia myöhemmin Ángel Lafita yritti vielä herättää isännät kavennuksellaan peliin mukaan, mutta liian myöhään. Bilbaolle isot pisteet lukemin 1-2.

Bilbao nousi voitolla sarjataulukossa kymmenen parhaan joukkoon sijalle yhdeksän. Getafe löytyy pari pykälää alempana.

La Liga lauantaina

Getafe-Athletic Bilbao 1-2 (0-1)

0-1 Mikel San José (36)
0-2 Benat Extebarria (90)
1-2 Ángel Lafita (90+1)

Espanyol-Levante klo 19:00

Malaga-Real Madrid klo 21:00

Celta Vigo-Eibar klo 23:00