Real Madrid varmisti lohkovoiton Mestarien liigan viidennellä kierroksella. Basel kaatui vieraskentällä maalein 1-0. Ottelun ainoan osuman viimeisteli Cristiano Ronaldo, joka nousi turnauksen kaikkien aikojen maalitilastossa jaetulle kakkospaikalle.

Ensimmäinen puiolituntinen oli melko rauhallista pelailua. Molemmilla joukkueilla oli joitain puolittaisia tilanteita. Ronaldo laukoi kertaalleen vasurillaan, mutta maalivahti Tomás Vaclíkilla ei ollut suuria ongelmia torjunnassa.

Lopulta 35. minuutilla Real onnistui siirtymään johtoon. Karim Benzema nousi väkevästi vasemmalta laidalta. Ranskalainen tarjoili maalin eteen Ronaldolle, jonka tarvitsi vain putata pallo sisään. Maalin myötä Ronaldo nousi Mestarien liigan kaikkien aikojen maalitilastossa tasoihin toisella sijalla olevan Raúlin kanssa. Molemmilla on kasassa 71 osumaa.

Viisi minuuttia myöhemmin Baselilla oli erinomainen tilaisuus tasoitukseen. Shkelzen Gashin kova syöttö tavoitti takatolpalta Derlis Gonzálezin, joka liukui pallon yli tyhjästä maalista. Avustavan tuomarin lippu nousi, joten maalia ei olisi hyväksytty, vaikka Gonzálezin liuku olisi onnistunut.

55 minuutin kohdalla Fabian Frei pujotteli ohi parista Realin pelaajasta ja jakoi pallon keskisektorista boksin vasempaan laitaan. Gashi harhautti Álvaro Arbeloan pois tilanteesta ja laukoi ohi maalin. Hidastuksen perusteella Sergio Ramos osui palloon kädellään. Käsi ei ollut luonnollisessa peliasennossa, joten tilanteesta olisi voinut viheltää rangaistuspotkun.

Reilun tunnin kohdalla Baselin hyökkäys pelattiin Gashille. Albanialainen leikkasi vasemmalta sisään, mutta laukaus epäonnistui, ja Keylor Navasilla oli helppo työ poimia pallo talteen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Navas osoitti todelliset taitonsa. Breel Embolo malttoi boksissa erinomaisesti ja yritti kiertää costaricalaista. Navas pysyi pystyssä ja venytti lopulta melkoisen paraatitorjunnan.

Vartti ennen täyttä aikaa oli Gareth Balen vuoro väläyttää. Walesilainen sai juuri ja juuri pallon mukaansa, otti pari askelta ja latasi voimalla pallon poikkihirteen.

Hetkeä myöhemmin Real loi nopealla hyökkäyksellä erinomaisen maalipaikan. Fábio Coentrão syötti vasemmalta Balelle, joka jatkoi saman tien pilkun tuntumaan Ronaldolle. Portugalilaisen yritys suuntautui hiukan ohi maalin.

Kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa Real-kannattajat joutuivat hetken haukkomaan happea. Fabian Schär taklasi rajusti Ronaldoa, joka piteli hetken nilkkaansa, mutta mitään vakavaa ei ilmeisesti sattunut.

Basel haki loppuuun asti tasoitusta. Lisäajalla Ahmed Hamoudi laukoi boksin oikeasta laidasta, mutta kuti kiersi metrin verran takatolpasta ohi.

Lohkon toisessa ottelussa Ludogorets venyi 2-2-tasapeliin Liverpoolia vastaan. Lohkovaiheen viimeisellä kierroksella Basel ja Liverpool pelaavat toisesta jatkopaikasta. Baselille riittää tasapeli pudotuspelipaikkaan.

Toimittajan sana

Ottelusta huokui jossain määrin se, että Baselilla oli panosta, ja Realilla käytännössä ei. Real antoi Baselille tilaa sellaisissa tilanteissa, joissa se olisi normaalisti ottanut huomattavasti aggressiivisemmin kiinni. Oli miten oli, Baselilta ei pidä ottaa mitään pois. Sveitsiläisryhmä pyrki pelaamaan kontrolloituja hyökkäyksiä, eikä maalikaan jäänyt kauas. Vaikutti siltä, ettei Real joutunut pelaamaan ihan täydellä teholla, eikä joukkue ollut maalipaikoissakaan ihan niin jäätävä kuin aiemmissa peleissä. Siitä huolimatta taskuun tarttuivat oleelliset: ottelu- ja lohkovoitto.