Lionel Messistä tuli kolmen päivän sisällä toisen kerran kaikkien aikojen maalintekijä, kun Barcelona voitti Mestarien liigassa Apoelin. Messi viimeisteli kolme maalia, ja Luis Suárez iski Barca-uransa ensimmäisen maalin katalaanien 4-0-voitossa.

Messi oli lähellä ennätysmaalia jo kahden minuutin pelin jälkeen. Argentiinalainen pääsi etenemään pallollisena boksiin, mutta Urko Pardo torjui jalallaan Messin laukauksen.

Alun pienimuotoisen rynnistyksen jälkeen joukkueiden asemat alkoivat vakiintua. Barcelona piti palloa, ja Apoel vetäytyi koko joukkueensa voimin todella alas. 14 minuutin kohdalla Barca yritti murtaa kotijoukkueen puolustusta keskityspallolla. Ivan Rakitic ei kuitenkaan saanut kunnollista osumaa Jordi Alban syöttöön.

Hetkeä myöhemmin Messi otti seinän Rakiticilta, eteni oikealta laidalta boksiin ja syötti Suárezille vetopaikan. Kuti suuntautui liiaksi päin Pardoa, joka pomputti hieman mutta onnistui vangitsemaan pallon ennen kuin Messi ehti paikalle.

23. minuutilla Messi tarjoili vuorostaan paikan Alballe. Messin sisäänpäin kiertänyt pystypallo avasi Apoelin puolustuslinjan ja putosi juuri sopivasti oikea-aikaisen juoksun tehneelle Alballe. Laitapakki kiskaisi ilmasta pallon reilusti yli maalin.

Neljä minuuttia myöhemmin Suárez otti negatiivisessa peliasennossa loistavan ensimmäisen kosketuksen, jonka avulla hän jätti Apoel-puolustajan taakseen. Muutama askel kohti maalia ja sijoitus maaliin. Osuma oli Suárezin ensimmäinen Barca-paidassa.

35 minuutin kohdalla Messi jakoi keskisektorista pallon välillä oikealle puolelle Rakiticille. Kroatialainen laukoi, mutta Apoel-puolustus onnisuti blokkaamaan vedon kulmapotkuksi.

Kolme minuuttia myöhemmin tehtiin jälleen historiaa. Messi syötti rangaistusalueen tuntumassa pallon Rafinhalle ja nousi itse maalille. Rafinha kuljetti hetken ja laukoi. Messi laittoi jalkansa väliin ja ohjasi pallon alakulmaan. Maali oli Messin uran 72:s Mestarien liigassa. Samalla hän nousi turnauksen kaikkien aikojen maalitilastossa omille lukemilleen.

Muutamaa minuuttia ennen taukoa Suárez sai hieman onnekkasti pallon vetopaikkaan. Laukaus lähti vihaisesti, mutta pallo painui ohi maalin.

52. minuutilla Barcan kolmas maali alkoi jo olla lähellä. Rakitic jatkoi päällään Marc-André ter Stegenin pitkän avauksen Messille. Argentiinalainen kuljetti aikansa ja jakoi pallon boksin rajan tuntumassa vasempaan laitaan Pedrolle. Laituri laukoi kohti takakulmaa – pallo painui tolppaa nuollen ohi.

Viitisen minuuttia myöhemmin Barcelona jauhoi, eikä Apoel päässyt omalta alueeltaan pois. Kotijoukkueen purkupallo ajautui Dani Alvesille, joka syötti pystyyn Messille. Kirppu otti pari askelta ja lirutti pelivälineen tolpan kautta maaliin. Kaikkien aikojen maaliennätys nousi nyt siis 73 osumaan.

65. minuutilla Apoel onnistui luomaan ensimmäisen kunnon maalipaikkansa ottelussa. Positiivinen tilanteenvaihto pelattiin nopeasti Barcelonan boksiin. Cillian Sheridan syötti hetkeä aiemmin sisään vaihdetulle Tomás de Vincentille. Argentiinalainen laukoi tulisesti, mutta ter Stegen venyi erinomaiseen torjuntaan.

Seuraavassa hyökkäyksessä Messi jakoi pallon Suárezille, joka laukoi ohi. Hetkeä myöhemmin Barcelona joutui alivoimalle. Rafinha otti illan toisen varoituksensa, ja hänet passitettiin aikaiseen suihkuun.

72 minuutin kohdalla Barcelona hyökkäsi oikealta. Keskitys löysi Messin, joka pudotti takanaan olleelle Suárezille. Uruguayalainen pääsi tälläämään hyvästä paikasta, mutta Pardo venytti erinomaisen jalkatorjunnan.

Seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa miesvahvuus tasoittui. João Guilherme rappasi Pedroa ja lähti suihkun puolelle.

Hetkeä myöhemmin Messi sai hattutempun täyteen. Javier Mascherano ja Pedro petasivat paikan, ja Messin tarvitsi vain putata pallo maaliin. Hattutemppu oli Messille toinen kolmen päivän sisään.

Lohkon toisessa ottelussa PSG voitti Ajaxin maalein 3-1. Näin ollen Barca voi edelleen voittaa F-lohkon, mutta se vaatii voitto PSG:stä lohkovaiheen viimeisessä ottelussa.

Toimittajan sana

Barcelona sai oikeastaan kaiken mitä se halusi. Ensinnäkin, joukkue sai täydet pisteet mukaansa. Kolmen pisteen myötä lohkovoitto on edelleen Barcan omissa käsissä. Toiseksi, ter Stegenille saatiin pelattua nollapeli. Vähän peliaikaa saaneelle mutta pari kertaa haparoineelle nuorelle maalivahdille nollapeli saattaa olla henkisesti yllättävänkin arvokas asia. Kolmanneksi on nostettava Messi. Kehonkieli näyttää siltä, että Kirppu on taas löytänyt peli-ilonsa. Messi oli jatkuvasti siellä missä tapahtui. Ilta luonnollisesti kruunautui Mestarien liigan uuteen maaliennätykseen. Ja vielä, jos oli nollapeli ter Stegenille tärkeä asia, samaa voidaan sanoa Suárezin tekemästä maalista. Tähän asti Liverpoolista hankittu hyökkääjä on kunnostautunut maalien syöttäjänä, mutta nyt tullut avausmaali Barca-nutussa tehnee hyvää Suárezin itseluottamukselle.

Kokoonpanot

Apoel

78 Pardo
28 Sérgio
3 Amorin
5 Carlão
15 Antoniades
8 Gomes
26 Morais
16 Vinicius -> Djebbour (74.)
46 Aloneftis -> Efrem (46.)
21 Manduca -> de Vincenti (63.)
9 Sheridan

Apoel, vaihtopenkki

11 Alexandrou
22 Chiotis
30 de Vincenti
79 Djebbour
7 Efrem
23 Papazoglou
6 Riise

Barcelona

1 ter Stegen
22 Alves
15 Bartra
3 Piqué
18 Alba -> Adriano (62.)
14 Mascherano
4 Rakitic -> Xavi (62.)
12 Rafinha
9 Suárez -> Busquets (77.)
10 Messi
7 Pedro

Barcelona, vaihtopenkki

21 Adriano
13 Bravo
5 Busquets
31 El Haddadi
24 Mathieu
11 Neymar
6 Xavi

Mestarien liiga tiistaina

Bate – Porto 0-3 (0-0)
0-1 Héctor Herrera (56.)
0-2 Jackson Martínez (65.)
0-3 Cristian Tello (89.)

TsSKA Moskova – AS Roma 1-1 (0-1)
0-1 Francesco Totti (43.)
1-1 Vasiliy Berezutski (90+3.)

Apoel – Barcelona 0-4 (0-2)
0-1 Luis Suárez (27.)
0-2 Lionel Messi (38.)
0-3 Lionel Messi (58.)
0-4 Lionel Messi (87.)

Manchester City – Bayern München 3-2 (1-2)
1-0 Sergio Agüero rp. (22.)
1-1 Xabi Alonso (40.)
1-2 Robert Lewandowski (45.)
2-2 Sergio Agüero (85.)
3-2 Sergio Agüero (90+1.)

PSG – Ajax 3-1 (1-0)
1-0 Edinson Cavani (33.)
1-1 Davy Klaassen (67.)
2-1 Zlatan Ibrahimovic (79.)
3-1 Edinson Cavani (83.)

Schalke – Chelsea 0-5 (0-3)
0-1 John Terry (2.)
0-2 Willian (29.)
0-3 Jan Kirchhoff om. (44.)
0-4 Didier Drogba (76.)
0-5 Ramires (78.)

Shakhtar Donetsk – Athletic Bilbao 0-1 (0-0)
0-1 Mikel San José (68.)

Sporting – Maribor (2-1) kesk.
1-0 Carlos Mane (10.)
2-0 Nani (35.)
2-1 Jefferson om. (42.)