La Ligassa nähtiin lauantaina kahden ääripään välinen ottelu, kun sarjanousija Eibar isännöi Real Madridia Ipurúalla. Tällä kertaa Daavidista ei ollut lyömään Goljatia. Real ryösti pisteet lukemin 4-0. Cristiano Ronaldo viimeisteli kahdesti, James Rodríguez ja Karim Benzema osuivat kerran.

Eibar aloitti ottelun todella ennakkoluulottomasti. Jo muutaman minuutin pelin jälkeen pitkä rajaheitto lingottiin boksiin. Raúl Albentosa voitti pääpallossa Sergio Ramosin ja nikkasi pallon taaksepäin. Manu del Moral pääsi laukomaan, mutta volley epäonnistui täysin.

Eibarin innokas alku näkyi myös turhina rikkeinä. Vartin pelin kohdalla Ronaldo kaadettiin lähellä boksin kulmaa. Gareth Balen vapaapotku oli hyvä, mutta Xabi Irureta venyi erinomaiseen torjuntaan. Iruretan käsistä pallo osui maalikehikkoon, josta se putosi Ramosille. Topparin yritys karkasi taivaan tuuliin.

23. minuutilla Real siirtyi johtoon positiivisen tilanteenvaihdon seurauksena. Eibar menetti keskialueella pallon, ja Isco pääsi etenemään vauhdilla. Nuorukainen syötti Ronaldolle, joka ohitti taidokkaasti puolustajan ja keskitti matalan pallon maalille Benzemalle. Pallo kimposi takaisin päätyrajalle, mistä Ronaldo keskitti takatolpalle. Täysin vapaaksi jäänyt Rodríguez puski pallon verkkoon. Maali oli kolumbialaisen kauden viides La Ligassa.

Puolen tunnin kohdalla Iker Casillas pelasti Realin takaiskulta. Del Moral onnistui pelaamaan pallon Ander Capalle, jonka matala keskitys löysi rangaistusalueelta Mikel Arruabarrenan. Eibarin kauden paras maalintekijä yritti maalintekoa ensimmäisellä kosketuksellaan, mutta Casillas teki erinomaisen jalkatorjunnan.

Kuusi minuuttia myöhemmin Irureta pelasti oman joukkueensa toisessa päädyssä. Keskityspallo tavoitti takatolpalta Benzeman, joka puski maalin eteen Ramosille. Eibarin pelaajia ei ollut mailla halmeilla, mutta tilanne tuli sen verran nopeasti, ettei Ramos saanut hierottua tarpeeksi hyvää laukausta aikaan.

Hetkeä myöhemmin Ronaldo syötti pystyyn Balelle, joka kiskaisi välittömästi vasurillaan. Vaikeasta asennosta lähtenyt laukaus suuntautui metrin verran maalin ohi.

Ronaldo iski pelin 2-0:aan juuri ennen taukoa. Daniel Carvajal tuli vauhdilla pitkin oikeaa laitaa ja syötti takaviistoon Ronaldolle. Portugalilaisen laukaus hieman epäonnistui mutta painui silti etukulmasta sisään.

Toisen puoliskon alkuvaiheilla Real oli kohtuullisen lähellä seuraavaa maalia. Rodríguez lähetti vapaapotkun maalille. Ramos nousi ylemmäs kuin kukaan muu ja puski kohti maalia, mutta Irureta onnistui torjumaan. Maalipaikka oli Ramosille kolmas illan ottelussa.

64. minuutilla Real tuli jälleen. Positiivisen tilanteenvaihdon jälkeen pallo pelattiin pystyyn Ronaldolle. Portugalilainen syötti vasempaan laitaan Benzemalle ja teki itse liikkeen kohti maalia. Lopulta keskityspallo tavoitti päätyrajan tuntumasta Ronaldon, joka syötti taaksepäin Iscolle. Viime viikkoina hyvässä vireessä olleen Iscon laukaus viuhui ohi maalin.

Hetkeä myöhemmin Real sai kolmannen maalinsa. Marcelo taisteli päädyssä pallon pois Eneko Bóvedalta, joka yritti suojata tilannetta maalipotkuksi. Marcelo sai apuja Rodríguezilta, joka käänsi pallon pilkun tuntumaan. Benzema tälläsi tylysti yläkulmaan.

Kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa Raúl Albentosa suojasi muurissa kasvojaan kädellään. Tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku, jonka Ronaldo upotti maaliin. Osuma oli Ronaldolle jo kauden 20:s La Ligassa.

Muutamaa minuuttia myöhemmin pallo olisi pitänyt viedä pilkulle toistamiseen. Irureta pudotti korkean pallon ja kaatoi Benzeman, mutta erotuomari antoi armon käydä oikeudesta.

Tulos tietää sitä, että Real on myös 12 kierroksen jälkeen sarjakärjessä. Los Blancosilla on nyt kasassa 30 pistettä. Eibar puolestaan jatkaa 13 pisteessä ja tässä vaiheessa sijalla 11.

Toimittajan sana

Toisaalta ottelu oli yllättävä, ja toisaalta se ei ollut sitä lainkaan. Perustellaan. Moni (myös me) odotti, että Eibar vetäytyisi, parkkeeraisi bussin ja antaisi pallon suosiolla Realille. Eibar kuitenkin prässäsi yllättävän ylhäältä ja pakotti Realin etenkin pelin alussa ajoittain vaikeuksiin. Eibar yritti toden teolla ja pelasi tietynlaisella intohimolla. Sama intohimo oli syynä Eibarin ongelmiin. Yli-innokkuus johti muutamiin turhiin rikkeisiin, pallonmenetyksiin ja niiden jälkeisiin vaarallisiin negatiivisiin tilanteenvaihtoihin. Pieni joukkue ja suuri joukkue pelasivat melko tasaisen ottelun, mutta tasoero tuli karulla tavalla esiin siinä vaiheessa, kun pallo piti laittaa maaliin.