Brasilian kaikkien aikojen parhaiden hyökkääjien joukkoon kuuluva Romário on sitä mieltä, että hänen maanmiehensä Neymar saattaa yltää Lionel Messiä suurempiin saavutuksiin.

– Hänellä on kaikki ainekset olla Messiä parempi. Messi ei välttämättä pääse enää pelaamaan MM-kisoihin, mutta Neymarilla on vielä kolme tai neljä yritystä. Messi on jo osa historiaa, mutta Neymar saattaa tehdä vielä suuremman vaikutuksen, Romário sanoi Trip-lehdelle.

Romário, joka teki omien laskujensa mukaan uransa aikana yli 1000 maalia, muistutti tyylilleen uskollisesti omasta erinomaisuudestaan.

– Neymar ohittaa minut maajoukkueessa tehdyissä maaleissa, ja hän saattaa saada kasaan jopa 100 maalia. Mutta ei tule koskaan toista Romáriota.

Toimittajan sana

Romário on melkoinen velikulta. Siinä hän on kuitenkin oikeassa, että Neymarista tullee uransa aikana Brasilian kaikkien aikojen maalintekijä. Tällä hetkellä 22-vuotias on viidentenä 42 maalin saldollaan. Romário (55) on kolmantena, ja listan kärkipaikkaa pitää hallussaan Pelé, joka teki maajoukkueuransa aikana 77 maalia.

Kuka tietää, ehkä Neymar yltää vielä jonain päivänä Messin saavutuksiin, mutta se vaatii lukuisia nappiin meneviä kausia.