Pedro León -saagaan saatiin tuorein käänne, kun madridilainen oikeistuin päätti, että Getafe saa peluuttaa Leónia. Oikeuden päätöksen mukaan LFP:n (Espanjan ammattilaissarjoja hallinnoiva elin) on annettava Leónille pelaamiseen tarvittava lisenssi, jotta Getafe voi nimetä hänet otteluihin ilman pelkoa sanktioista.

Leónin on tosin maksettava 30 000 euron suuruinen pantti ennen kuin päätös astuu voimaan. LFP olisi halunnut pantin olevan 100 000 euroa.

León ei ole voinut pelata koko kauden aikana Getafen budjettirajoitteiden takia. LFP on määrännyt Getafelle 18 miljoonan euron palkkakaton, jonka seura olisi ylittänyt, jos León olisi rekisteröity.

Päätöksen jälkeen sekä León että pelaajajärjestö AFE olivat kiitollisella tuulella.

– Kiitos (tuomari) Don Borja Villena Cortés, että annoit minulle luvan, jonka CSD (ylin urheiluneuvosto) kielsi minulta, León kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

– AFE on tyytyväinen taisteluun Pedro Leónin oikeuksista ja siitä, että hän tämän päivän myötä saa vapaasti käyttää työoikeuksiaan, järjestön tiedotteessa sanottiin.

Tapaus ei välttämättä ole vielä ohi, sillä LFP:llä on 20 päivää aikaa valittaa tuomiosta.

Toimittajan sana

Tuomioistuimen päätös on jossain määrin kaksiteräinen miekka. Luonnollisesti on hieno asia, että León pääsee jälleen harjoittamaan ammattiaan. Etenkin, kun Getafen palkkakatto-ongelma ei varsinaisesti johtunut Leónista, vaan seurajohdon huolimattomasta kokoonpanosuunnittelusta.

Toisaalta, päätös saattaa toimia ennakkotapauksena. Pahimmassa tapauksessa seurat alkavat jatkuvasti kasata kokoonpanojaan niin, että palkkakatto ylitetään – viimeistään oikeuden päätöksellä. Tällainen suuntaus ei missään nimessä olisi tervetullut jo valmiiksi talousongelmien kanssa painivaan espanjalaiseen jalkapalloon.