Luis Suárez ei välttämättä pelaisi tällä hetkellä Barcelonassa, mikäli Liverpoolin kapteeni Steven Gerrard ei olisi puuttunut asioihin. Suárez oli lähdössä englantilaisseurasta jo 1,5 vuotta sitten, mutta Gerrard kehotti hyökkääjää vielä odottamaan. Tuolloin englantilaismedia uutisoi Arsenalin tehneen Suárezista kuuluisaksi tulleen 40 miljoonan ja yhden punnan tarjouksen uruguaylaisesta.

– Hänellä oli kliininen näkemys. Hän sanoi, että minun kannattaa jäädä, pelata hyvin Liverpoolissa, ja että seuraavana vuonna tulisi tarjouksia Bayern Müncheniltä, Real Madridilta tai Barcelonalta. Hän sanoi, että minulla on kykyjä pelata missä seurassa tahansa, Suárez kertoo elämäkertateoksessaan Mi Vida, Luis Suárez.

Loppujen lopuksi Gerrard oli oikeassa. Menneenä kesänä Barcelona tuli, tarjosi ja osti Suárezin summalla, joka nousi Transfermarktin mukaan 90 miljoonaan euroon. Hinta oli siis yli kaksi kertaa suurempi kuin reilu vuosi sitten Arsenalin tekemä tarjous.

Toimittajan sana

Kommentti on sikäli mielenkiintoinen, että rivien välistä voi tulkita, ettei Arsenal olisi Gerrardin mielestä ollut askel eteenpäin Suárezille. Uruguaylaisen kirja on muutenkin täynnä kiinnostavia kommentteja. Kannattaa mm. lukea, mitä mieltä Suárez on puremisistaan.