Uransa oikeana laitahyökkääjänä aloittanut Lionel Messi on pelannut jo usean vuoden ajan melko vapaassa roolissa valeysinä. Argentiinan maajoukkueessa odottaa paluu oikealle laidalle, mikäli päävalmentaja Gerardo Martinon kommentteja on uskominen. Martinon haaste on se, että joukkueessa on suuri määrä keskikaistan hyökkääjiä, muttei tarpeeksi laitureita.

– Olemme päättäneet, että Messin on pelattava oikealla laidalla. Muuten meillä olisi neljä numero ysiä, kun otetaan huomioon miten he pelaavat seurajoukkueissaan, Martino sanoi lehdistötilaisuudessa.

Martino tarkoitti neljällä ysillä Messin lisäksi Sergio Agüeroa, Gonzalo Higuaínia ja Carlos Téveziä, joka palaa Argentiinan maajoukkuepaitaan.

– Tiedämme myös, ettei Higuaín pelaa samalla tavalla kuin Agüero tai Tévez. Mutta meidän systeemissämme kaikkien ei tarvitse olla numero ysejä, eikä kaikilla tarvitse olla laitapelaajan ominaisuuksia.

Messin siirtämisellä laitaan Martino saa mahdutettua useamman hyökkäyspään tähtensä samaan aikaan kentälle. Siitä huolimatta osa joutuu aloittamaan penkiltä.

– Kuten olen sanonut aiemminkin, on vaikeaa nähdä kaikki tai useimmat heistä ainakaan avauksessa. Tietyt vaiheet pelissä tai turnauksessa ovat poikkeustapauksia.

Argentiina pelaa maaottelutauon aikana kaksi harjoituspeliä – tänään Kroatiaa ja ensi viikon tiistaina Portugalia vastaan.