Vaihdossa ottelun aloittanut Luis Suárez pelasti parilla maalisyötöllään Barcelonan kolmannelta peräkkäiseltä La Liga -tappiolta. Almería laittoi hyvin hanttiin ja johti pitkään, mutta lopulta Barca ryösti pisteet 2-1-voitolla. Maaleista vastasivat Neymar ja Jordi Alba.

Luis Enrique teki monta muutosta avauskokoonpanoon. Gerard Piqué pysyi koirankopissa, tosin sentään vaihtopenkillä eikä katsomossa. Oikeana pakkina aloitti Dani Alvesin sijaan Adriano. Keskikentällä nähtiin Sergio Busquetsin ja Ivan Rakiticin kanssa Rafinha. Lionel Messi puolestaan sai avauksen hyökkäystrioon kavereikseen Pedron ja Munir El Haddadin.

Ottelun ensimmäinen kunnollinen maalitilanne syntyi yhdeksännellä minuutilla. Pallo pelattiin oikeaan laitaan Munir El Haddadille, joka keskitti pilkun tuntumaan. Messi voitti kaksinkamppailun ja sai aikaan puolittaisen yrityksen kohti maalia. Rubén torjui eteensä, ja Messi pääsi yrittämään uudestaan, mutta Rubén torjui tämänkin. Jatkotilanteessa El Haddadikin pääsi laukomaan – Rubén torjui pallon kulmapotkuksi.

Vartin pelin jälkeen Almeríakin oli lähellä maalintekoa. Takatolpalle suuntautuneessa keskityspallossa oli ideaa, mutta syöttö karkasi hieman pitkäksi. Puolittainen paine pysyi Barca-päädyssä useamman minuutin. Almería viljeli peli-identiteettinsä mukaisesti runsaasti keskityspalloja, joiden purkamisessa vierasjoukkueella oli ongelmia. Yhden kudin Javier Mascherano joutui blokkaamaan, ja kertaalleen Thievy Bifouman laukaus tuli löysänä Claudio Bravolle asti. Siinä kaikki mitä Almería sai hyvästä jaksostaan.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Rubén ja onni pelastivat Almerían takaiskulta. Ensimmäinen paikka siunaantui Rakiticille. El Haddadin keskitys osui aivan kohdalleen, mutta Rubén onnistui venyttämään kroatialaisen puskun eteen. Torjunnan kautta pallo kimposi Messille, jolla oli edessään käytännössä tyhjä maali. Tilanne tuli yllättäen, mutta argentiinalaisen olisi pitänyt pystyä maalamaan. Nyt pusku kolahti ylärimaan.

37. minuutilla Messin toinen epäonnistuminen osoittautui vielä kohtalokkaammaksi. Kirppu menetti hyökkäysalueella pallon, ja Almería lähti nopeasti vastahyökkäykseen. Fernando Soriano syötti Bifouman läpi, ja kongolainen sijoitti pallon alakulmaan.

Ennen taukoa ja sen jälkeen mentiin pitkä pätkä ilman todellisia maalipaikkoja. Tunnin kohdalla Barca oli lähellä, mutta taaskaan onni ei ollut matkassa mukana. Ensin tauolla sisään vaihdettu Neymar leikkasi vasemmalta sisään ja jakoi pallon oikealta nousseelle Adrianolle. Almería-puolustus pääsi väliin ja blokkasi tilanteen kulmapotkuksi. Seurannut kulma päätyi etutolpalta taka-alueelle. Niin ikään puoliajalla sisään vaihdettu Suárez tälläsi ilmasta – jälleen ylärimaan.

Lopulta Barca nousi tasoihin joukkueensa parhaan maalintekijän osumalla. Suárez suojasi palloa boksissa ja harhautti puolustajan ulos tilanteesta. Syöttö maalin eteen Neymarille, joka laukoi ensimmäisellä kosketuksellaan. Kuti osui vielä Ximo Navarroon, josta peliväline kimposi maaliviivan yli. Osuma oli Neymarille kauden 10:s La Ligassa.

Pari minuuttia myöhemmin maalien syöttäjänä kunnostautuneen Suárezin avausmaali Barca-paidassa oli lähellä. Laukaus boksin oikeasta laidasta suuntautui hieman takatolpan ohi. Johtomaali oli uudestaan lähellä kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa. Messi pelasi pallon boksiin negatiivisessa peliasennossa olleelle Suárezille. Hyökkääjä suojasi ja palautti pallon korkeana Messille. Kirppu puski – jälleen ylärimaan.

Hetkeä myöhemmin Barca sai haluamansa. Rakitic syötti pystyyn Suárezille, joka löysi erinomaisesti ajoitetulla chipillä Alban takatolpalta. Laitapakin viimeistely-yritys meinasi epäonnistua, mutta pallo meni kuin menikin maaliin. Suárez on syöttänyt jo neljä osumaa pelaamassaan kolmessa ottelussa.

Aivan ottelun lopussa Messille avautui vielä tilaisuus iskeä historiallinen osuma La Ligassa. Rubén torjui, joten ennätyksen metsästys jatkuu. Ennätysmaalin iskeminen näyttäisi tuoneen pienimuotoisen kirouksen Messin peliin. Kirppu on pelannut jo kolme liigapeliä ilman maalia.

Voitto nosti Barcelonan ainakin hetkellisesti La Ligan kärkipaikalle. 11 ottelusta joukkue on kasannut 25 pistettä. Almería jatkaa yhdeksän pisteen saaliilla 14. sijalla.

Toimittajan sana

Alkukaudesta Barcelonan pelissä oli hyvä tasapaino puolustamisen ja hyökkäämisen välillä. Tällä hetkellä tasapaino on kaunis muisto vain. Ei pitäisi käydä niin, että jos hyökkääjä menettää pallon 25 metrin päässä maalista, vastustaja on parissa sekunnissa pelattu läpiajoon. Toki Barca-fanit voivat syyttää epäonneakin. Seitsemän ylärimaa kahdessa ottelussa on äärimmäisen poikkeuksellista. Mutta silti, Barcelonan ongelmat ovat tällä hetkellä pelin rakenteessa ja heikossa viimeistelyssä. Tänään Barca toki voitti ongelmista huolimatta.

Almerían haasteet ovat ihan muualla. Jos Barcelonan vierailu houkuttelee katsomoon alle 13 000 katsojaa, tilanne ei ole kovin hyvä. Tällaisilla yleisömäärillä Almerían on hyvin vaikeaa ellei mahdotonta nousta seurana ylemmälle tasolle.

Kokoonpanot

Almería

25 Rubén
4 Navarro
5 Trujillo
3 Vélez
16 Dubarbier
7 Verza
31 Azeez
22 Partey -> Wellington (85.)
23 Soriano -> Hemed (68.)
19 Zongo
9 Bifouma -> Méndez (77.)

Almería, vaihtopenkki

15 Corona
1 Julián
6 dos Santos
10 Hemed
17 Méndez
2 Míchel
8 Wellington

Barcelona

13 Bravo
21 Adriano
15 Bartra
14 Mascherano
18 Alba
5 Busquets -> Xavi (66.)
4 Rakitic
12 Rafinha
7 Pedro -> Suárez (46.)
10 Messi
31 El Haddadi -> Neymar (46.)

Barcelona, vaihtopenkki

22 Alves
2 Montoya
11 Neymar
3 Piqué
9 Suárez
1 ter Stegen
6 Xavi

La Liga lauantaina

Almería – Barcelona 1-2 (1-0)
1-0 Thievy Bifouma (37.)
1-1 Neymar (73.)
1-2 Jordi Alba (82.)

Getafe – Elche klo 19

Real Madrid – Rayo Vallecano klo 21

Celta Vigo – Granada klo 23

Málaga – Eibar klo 23