Barcelonaan liittyvät negatiiviset uutiset saivat jatkoa, kun espanjalainen oikeusistuin hylkäsi seuran entisen puheenjohtajan Josep Lluis Nuñezin valituksen veropetokseen liittyvässä jutussa.

– Hänet on vietävä vankilaan kymmenen päivän kuluessa, tuomioistuimen päätöksessä sanottiin.

Nuñez oli aiemmin tuomittu kahdeksi vuodeksi vankilaan. Syynä oli veroviranomaisten lahjonta, johon 83-vuotias ex-puheenjohtaja syyllistyi välttääkseen verotuksen.

Nuñez toimi Barcelonan puheenjohtajana vuosina 1978-2000, eli 22 vuotta. Hänen aikakaudellaan Barcelona voitti mm. seitsemän kertaa La Ligan, kerran Mestarien liigan ja kuusi kertaa Copa del Reyn. Ehkä kuitenkin suurin saavutus oli maailmankuulun junioriakatemian perustaminen.

Toimittajan sana

Núñez sai alun perin kuuden vuoden tuomion, joka lyheni korkeimman oikeuden käsittelyssä kahteen vuoteen ja kahteen kuukauteen. Tuolloin pidettiin mahdollisena, että Núñez selviäisi ehdollisella tuomiolla. Ei selvinnyt, joten vankilaan mars.