Espanjan maajoukkue tuleviin maaotteluihin on selvillä. Mukana on paljon tuttuja nimiä mutta myös neljä uutta kaveria. Debytanteista Málagan Ignacio Camacho pelaa keskikentällä, kolme muuta (José Callejón, Nolito ja Álvaro Morata) hyökkäyksessä.

24-vuotias Camacho on ollut tälläkin kaudella Málagan johtavia pelaajia. Keskikentän ankkuri on vahva pääpelaaja, joka on toiminut aikoinaan kapteenina Espanjan alle 17-vuotiaiden joukkueessa.

Callejónin kohdalla on melko yllättävää, ettei hän ole toistaiseksi pelannut Espanjan miesten maajoukkueessa. Reilu vuosi sitten Real Madridista Napoliin siirtynyt 27-vuotias laituri johtaa Serie A:n maalipörssiä kahdeksalla osumalla.

Moratakin on monelle tuttu Real Madridista. Viime kesänä Juventukseen kaupattu keskushyökkääjä on pelannut tällä kaudella lähinnä vaihtomiehen minuutteja. 22-vuotias on onnistunut kahdesti maalinteossa.

Celta Vigon Nolito oli jo viime kaudella erinomainen. Tänä syksynä meno on jatkunut vahvana. 28-vuotias laitahyökkääjä on tehnyt viisi maalia ja antanut viisi maalisyöttöä pelaamassaan 10 ottelussa.

Espanja kohtaa ensin EM-karsinnoissa Valko-Venäjän ja sen jälkeen harjoitusottelussa Saksan. Kolmen kierroksen jälkeen Espanja on toisena karsintalohkossa C.

Toimittajan sana

Debytanttien lisäksi päävalmentaja Vicente del Bosque teki pari yllättävää päätöstä. Ensinnäkin, loukkaantumisesta toipunut Chelsean Diego Costa jäi valitsematta. Onko syy se, ettei Costa mahdu joukkueeseen, vai se, ettei del Bosque halunnut tällä kertaa astua José Mourinhon varpaille? Myöskään Daniel Carvajalia ei valittu. Hän on tällä hetkellä loukkantunut, mutta vaivan pitäisi olla historiaa jo ensi viikon alussa. Gerard Piqué sen sijaan mahtui mukaan. Piqué on joutunut kauden edetessä yhä pahemmin Luis Enriquen koirankoppiin. Espanjan ongelma on se, ettei kahden topparin paikalle ole kovin montaa pätevää ehdokasta.

Espanjan joukkue tuleviin maaotteluihin

Maalivahdit
Iker Casillas (Real Madrid)
David de Gea (Manchester United
Kiko Casilla (Espanyol)

Puolustajat
Juanfran (Atlético Madrid)
César Azpilicueta (Chelsea)
Sergio Ramos (Real Madrid)
Gerard Piqué (Barcelona)
Raúl Albiol (Napoli)
Marc Bartra (Barcelona)
Jordi Alba (Barcelona)
Juan Bernat (Bayern München)

Keskikenttäpelaajat/hyökkääjät
Sergio Busquets (Barcelona)
Ignacio Camacho (Málaga)
Koke (Atlético Madrid)
Santi Cazorla (Arsenal)
Cesc Fàbregas (Chelsea)
José Callejón (Napoli)
Nolito (Celta Vigo)
Álvaro Morata (Juventus)
Paco Alcácer (Valencia)
Pedro (Barcelona)
Raúl García (Atlético Madrid)
Isco (Real Madrid)