Real Sociedadin toimistolla käy kuhina. Seura kartoittaa edustusjoukkueelle edelleen uutta päävalmentajaa pois potkitun Jagoba Arrasaten tilalle. Reservijoukkueen valmentajat Asier Santana ja Imanol Alguacil ovat vetovastuussa, kunnes sopiva luotsi löytyy.

– Sunnuntaina kerroimme Asierille ja Imanolille, että he saattavat olla vetovastuussa seuraavassa ottelussa. Kerroimme asiasta myös pelaajille. Sattui sopivasti, että nyt tulee 15 päivän maaottelutauko. Olemme sitä mieltä, että tuo aika kannattaa käyttää hyväksi. Meillä ei ole kiirettä. Sisäiset järjestelyt ovat meneillään, mutta tärkeintä on ajatella pelaajia, seuran puheenjohtaja Jokin Aperribay sanoi Real Sociedad TV:lle.

Aperribayn mukaan seura neuvottelee tällä hetkellä usean valmentajaehdokkaan kanssa. Heidän joukossaan ovat mediassa mainitut nimet David Moyes ja Pepe Mel.

– Kyse ei ole siitä, että odottaisimme valmentajilta vastauksia. On totta, että olemme olleet yhteydessä Pepe Meliin ja Dvid Moyesiin, mutta neuvottelemme myös monen muun kanssa. Me keskustelemme ja mietimme, kenellä heistä on tarvittavat ominaisuudet.

– Pitää olla tietoa ja ymmärrystä Real Sociedadista, selkeä ote ja kunnioitus seuran arvoja ja filosofiaa kohtaa sekä kunnioitusta junioriakatemiaamme kohtaan. Lisäksi pitää työskennellä alemmalla tasolla olevien, eli Sansen (Sociedadin reservijoukkue) ja U19-joukkueen kanssa. Haluamme käyttää tähän aikaa, jotta teemme parhaan mahdollisen valinnan.

– Jotkut ehdokkaat listalla yrittävät kääntää uransa suunnan, jotkut eivät. Tarkastelemme tarkasti jokaista neljää ehdokasta, jotta pääsemme jyvälle siitä, pystyvätkö he sopeutumaan Real Sociedadiin ja ymmärtämään seuran filosofian. Se tarkoittaa suurta kunnioitusta edustusjoukkueen kokoonpanoa ja taloutta kohtaan.

– Heidän on ymmärrettävä, mitä Real Sociedad merkitsee Gipuzkoan alueella. Eikä pelkkä ymmärtäminen riitä. Heidän on myös tehtävä lujasti töitä, jotta arvomme säilyvät. Heidän on ymmärrettävä kasvatusmallimme tärkeys ja oltava mukana aktiviteeteissa, joihin seura osallistuu.

Lopuksi Aperribay vaati, että uusi valmentaja saa aikaan myös tuloksia.

– Haluamme valmentajan, joka saa meidät ulos tästä tilanteesta mahdollisimman pian ja joka palauttaa joukkueen voittojen tielle.