Athletic Bilbao ei pelaa keväällä Mestarien liigan jatkopeleissä. Karsiutuminen sinetöityi jo neljän kierroksen jälkeen. Baskiryhmä hävisi keskiviikkona Portolle maalein 0-2.

Peliä hallinneella Portolla oli hyvä tilaisuus siirtyä johtoon 24. minuutilla. Maiconin vapaapotku kiersi kohti alakulmaa, mutta Gorka Iraizoz venytti torjuntaan.

Pari minuuttia ennen taukoa Athletic selvisi onnekkaasti ilman takaiskua. Mikel Balenziaga kaatoi boksissa Danilon, mutta Jackson Martínez epäonnistui rangaistuspotkussa.

Toisella puoliajalla Leijonat ei enää selvinnyt. 56. minuutilla Yacine Brahimi tuli vasemmalta pitkin päätyrajaa ja syötti Martínezille, joka viimeisteli lukemat 1-0:aan.

Ratkaiseva toinen osuma syntyi Athleticin kannalta hyvin epäonnekkaasti. Aymerick Laporte syötti täysin turvallisessa paikassa Iraizozille. Peliväline otti juuri Iraizozin jalan kohdalla pompun ja päätyi Brahimille, joka sijoitti pallon tyhjään maaliin.

Voitto nosti Porton pistesaldon jo 10 pisteeseen. Pisteitä on jo niin paljon, että Porto on varmuudella jatkossa. Lohkon toisessa ottelussa Shakhtar Donetsk murjoi Baten, joten myös Shakhtarin jatkopaikka on hyvin todennäköinen. Athletic on sen sijaan kerännyt vain yhden pisteen. Eurooppa-liigan pudotuspeleihin on vielä mahdollisuuksia, mutta se vaatii vähintään yhtä voittoa.

Toimittajan sana

Vierailin kauden alussa Bilbaossa. Paikallisia jututtaneena tiedän, mitä Mestarien liigaan pääsy merkitsi bilbaolaisille. Neljän pelin jälkeen voidaan sanoa, että retki Eurooppaan on ollut epäonnistunut. Yksi tasapeli ja kolme tappiota. Vain kaksi tehtyä maalia. Kaikki tämä lohkossa, jossa Athleticilla piti olla saumat jopa lohkovoittoon. Toivotaan ihan jo bilbaolaisten kannalta, että joskus tulevaisuudessa koittava seuraava Mestarien liiga -seikkailu sujuu paremmin.