Japanilainen FC Tokyo on tosissaan Xavin perässä. Tokyo on valmis tarjoamaan Xaville noin seitsemän miljoonan euron vuosipalkkaa. Asiasta uutisoi japanilaislehti Nikkan Sports.

Lehden tietojen mukaan Tokyo on jo ollut yhteydessä Xaviin, mutta seura ei ole jättänyt virallista tarjousta Barcelonalle. Ajatuksena olisi hankkia keskikentän maestro tammikuun siirtoikkunan aikana, sillä Japanissa kausi alkaa maaliskuussa.

Xavi oli tiettävästi lähellä seurasiirtoa jo viime kesänä. Tuolloin tuore päävalmentaja ja Xavin vanha pelikaveri Luis Enrique sai kokeneen pelaajan jäämään. Mieli saattaa muuttua, mikäli peliaikaa tulee jatkossakin yhtä vähän kuin alkukaudella. Xavi on toistaiseksi pelannut kaikki kilpailut mukaan lukien yhdeksässä ottelussa mutta yhteensä vain 481 minuuttia. Noin kuukausi sitten Xavi sanoi suoraan, ettei hän ole tyytyväinen vaihtomiehen rooliinsa.

Toimittajan sana

Mielenkiintoinen uutinen, joka kertoo pienempien sarjojen kasvavasta kiinnostuksesta ikääntyviä tähtipelaajia kohtaan. FC Tokyollakin on ilmeisesti niin paljon ylimääräistä rahaa että Xavista ja Xaville voidaan maksaa markkinahinnan ylittävä korvaus. Mutta vaikka Xavi päättäisi lähteä, Tokyo ei välttämättä suinkaan olisi kohde. Tiettävästi ainakin New York City FC on kiinnostunut espanjalaisen palveluksista.