Rayo Vallecanon ja Eibarin välinen ottelu maanantai-iltana tarjosi tunteita laidasta laitaan. Eibar vei viiden maalin ottelussa voiton lukemin 3-2.

Ottelun käsikirjoitus kävi selväksi alusta lähtien. Rayo piti palloa, ja Eibar odotti paikkaa iskeä. Ensimmäinen paikka tuli 37. minuutilla. Nacho rikkoi kulmapotkutilanteessa, ja pallo vietiin pilkulle. Mikel Arruabarrena sijoitti melko helposti tuomitun rangaistuspotkun maaliin.

Toisen puoliskon alussa tuli toinen tilaisuus. Eibar katkaisi Rayon hyökkäyksen boksin rajalla. Pallo pelattiin vasempaan laitaan, josta Saúl Berjón syötti Federico Piovaccarin komeasti läpi. Italialaishyökkääjä tuikkasi lukemat 2-0:aan.

Rayon painostus oli tuoda tulosta hetkeä myöhemmin. Xabi Irureta venyi kuitenkin maalillaan erinomaiseen torjuntaan, ja loput hoiti Eibar-puolustus. Rayon takaa-ajo avasi mahdollisuuksia myös Eibarille. Piovaccarilla oli tilaisuus iskeä illan toinen osumansa, mutta laukaus karkasi yli maalin.

Yhtäkkiä peli kääntyi noin minuutissa täysin päälaelleen. 67. minuutilla Lican keskitys löysi boksista Léo Baptistãon, joka puski hankalasta asennosta pallon maaliin. Eibar ehti pitää palloa aloituksen jälkeen vain parin syötön ajan. Rayo riisti vasemmalla laidalla ja kierrätti pelivälineen nopeasti oikealle. Gaël Kakuta keskitti matalan maalille, ja Baptistão iski pelin tasoihin. Osuma oli brassihyökkääjälle jo kauden kuudes La Ligassa.

Rayo haki voittomaalia, mutta peli kääntyi vielä kerran toiseen suuntaan. Neljä minuuttia ennen täyttä aikaa Abraham keskitti vasemmalta ja Arruabarrena iski pallon maalin kattoon.

Täysi pistepotti katkaisi Eibarin viiden ottelun voitottoman putken. Joukkue nousi 13 pisteeseen ja sijalle yhdeksän. Kaksi pistettä vähemmän kerännyt Rayo löytyy sijalta 12.

– Ottelu oli katsojien kannalta viihdyttävä. Se oli hullu peli. Me pelasimme erinomaisen ensimmäisen puoliajan, mutta meidät tyrmättiin tasoitusmaalilla. Tasapeli olisi ollut reiluin tulos, Eibarin päävalmentaja Gaizka Garitano sanoi lehdistötilaisuudessa.

Toimittajan sana

Eibar teki kovan tempun ja nappasi vierasvoiton. Kolmen pisteen hakeminen Vallecasista ei ole ihan läpihuutojuttu. Rayolle toi lisäharmia maalivahti Toñon loukkaantuminen. Takareitensä loukannut Toño jouduttiin vaihtamaan 27 minuutin pelin jälkeen David Cobeñoon.