Celta Vigo on pelannut hyvän kauden, ja mekin pidimme jossain määrin mahdollisena, että Celta voisi voittaa Barcelonan. Siitä huolimatta Celtan 1-0-voittoa Camp Noulla voi pitää yllätyksenä. Barca sai pallon peräti neljä kertaa ylärimaan, mutta Celtan Joaquín Larrivey teki ottelun ainoan maalin. Galicialaisjoukkue saa antaa voitosta suuren kiitoksen maalivahdilleen Sergio Álvarezille, joka pelasi uskomattoman ottelun.

Luis Enrique jätti yllättäen Gerard Piquén kokonaan kokoonpanon ulkopuolelle. Loukkaantuneen Andrés Iniestan tilalla keskikentällä pelasi puolestaan Rafinha, joka pelasi viime kaudella nimenomaan Celtassa.

Ensimmäinen ylärima

Kuuden minuutin kohdalla Luis Suárez piti hyvin palloa ja vapautti Neymarin maalintekoon. Brassihyökkääjä kuitenkin aikaili ja menetti pallon. Pari minuuttia myöhemmin Neymarille pelattiin uusi paikka. Erikoistilanteen jälkitilanteesta Ivan Rakitic antoi vasemmalta keskityksen täysin vapaaksi jääneelle Neymarille. Pusku suuntautui kuitenkin suoraan päin maalivahti Álvarezia. Jälleen pari minuuttia edellisestä, ja taas oli Neymarilla tilanne. Laukaus boksin ulkopuolelta ohitti Álvarezin, mutta pallo kolahti ylärimaan. Jatkotilanteesta Jérémy Mathieu laukoi Celta-vahdin syliin.

Vartin pelin jälkeen Celtalla oli hyvä tilaisuus siirtyä johtoon. Javier Mascherano rikkoi 20 metrin päässä Barca-maalista Nolitoa, joka ampui tilannetta seuranneen vapaapotkun yli maalin. Muutamaa minuuttia myöhemmin vierasjoukkue hyökkäsi jälleen vaarallisesti Noliton kautta. Tällä kertaa Mascherano pystyi puolustamaan virheettömästi. 27. minuutilla Fabián Orellana pelasi Joaquín Larriveylle vetopaikan – Mascherano ehti blokkaamaan. Tilannetta seuranneesta kulmapotkusta Claudio Bravo joutui torjumaan Sergi Gómezin puskun.

Toinen ylärima

Pari minuuttia edellisestä Lionel Messi jakoi pallon boksin vasempaan laitaan Neymarille, joka jatkoi takaisin Messille. Kirppu laukoi ensimmäisellä kosketuksellaan kohti etuyläkulmaa, mutta Álvarez venytti erinomaiseen torjuntaan. Seuraavasta hyökkäyksestä Messi sai hieman onnekkaastikin pallon Neymarilta. Argentiinalainen yritti sijoittaa kohti takakulmaa. Pallo meni ohi Álvarezista, mutta Jonny Castro onnistui liukumaan pallon poikkihirren kautta pois vaara-alueelta. Ja lisää tuli. Seuraava hyökkäys pelattiin vasempaan laitaan Suárezille, joka antoi nappikeskityksen boksiin. Messin pusku epäonnistui ja painui yli maalin.

Suárezin avausmaali Barca-paidassa oli kohtuullisen lähellä muutamaa minuuttia ennen taukoa. Vasemman jalan matalassa laukauksessa oli riittävästi voimaa, mutta se suuntautui liiaksi keskelle ja Álvarez onnistui liimaamaan. Seuraavassa hyökkäyksessä pallo pomppi tuomarin kautta Neymarille. Nyt laukaus olisi jo painunut tolpan juureen, mutta niin vain Álvarez poimi tämänkin.

Kolmas ylärima

Heti toisen puoliajan alussa Barcelona alkoi painaa päälle. Messi jakoi pallon vasempaan laitaan Jordi Alballe, joka syötti päädystä keskelle. Neymar jatkoi ykkösellä, mutta ylärima esti Barca-maalin jo kolmannen kerran ottelun aikana.

Muutamaa minuuttia myöhemmin ensin Suárezilla oli paikka, mutta laukaus jäi piippuun. Heti perään toisessa päädyssä Mathieu joutui tekemään viime hetken liu’un Pablo Hernándezin yrityksen eteen.

55. minuutilla Celta onnistui. Hernández jatkoi Álvarezin pitkän avauksen Nolitolle. Ex-barcalainen voitti kaksinkamppailussa Dani Alvesin ja vapautti kantapäällään Larriveyn maalintekoon. Tarkka sijoitus alakulmaan, ja lukemat 1-0:aan. Erinomaista kautta pelaava Nolito on kerännyt 10 ottelusta komeat tehot 5+5.

Hetken aikaa Barcelona oli neuvoton, mutta pikku hiljaa paine Celtan maalilla yltyi uudestaan. 64. minuutilla Messi harhautteli tiensä ohi parista puolustajasta ja laukoi. Álvarez torjui – tällä kertaa jalallaan.

Viisi minuuttia myöhemmin vaihdossa ottelun aloittanut Pedro keskitti täysin vapaaksi jääneelle Suárezille. Uruguaylainen puski suoraan Álvarezin syliin. 72. minuutilla Suárez pelasi Neymarin kanssa seinän ja onnistui hankkimaan vapaapotkun noin 18 metristä. Messi laukoi vapaapotkusta pallon taivaan tuuliin.

Neljäs ylärima

Vajaa vartti ennen täyttä aikaa Fabián Orellana haki pitkällä diagonaalipallolla Nolitoa. Hyökkääjä laukoi suoraan ilmasta, mutta Bravo venyi hyvään torjuntaan. Torjunnasta pallo kimposi Larriveyn tilalle vaihdetulle Charlesille, joka ei päässyt kunnolla pallon päälle, ja pallo karkasi yli maalin.

Seuraavassa tilanteessa Messiä rikottiin toisessa päädyssä. Kirpun vapaapotku kiersi komeasti muurin yli, eikä Álvarezilla ollut pienintäkään saumaa. Mutta jälleen olivat kehikot tiellä. Tällä kertaa peliväline kilahti yläristikkoon.

Bravo joutui heti perään hommiin, kun Charles väänsi itsensä vetopaikkaan Mathieun estelyistä huolimatta. Ja taas toiseen päätyyn. Suárez tälläsi sydämensä kyllyydestä. Kudissa ei ollut varsinaisesti mitään vikaan, mutta taas Álvarez onnistui heittäytymään vedon tielle.

Yrityksistä huolimatta Barcelona joutui nöyrtymään tappioon. Se tietää sitä, että Barca on tämän kierroksen jälkeen korkeintaan sarjakolmonen. Real Madrid ja Atlético Madrid menivät jo ohi. Sevilla menee ohi, jos se pelaa vähintään tasan. Valenciakin menee voitolla ohi. Celta nousi nyt 19 pisteeseen, eikä sekään ole kuin viiden pinnan päässä kärjestä. Upea La Liga -kausi sen kuin jatkuu.

Toimittajan sana

Todella hämmentävä peli. Todella viihdyttävä peli. Barcelona ja Celta Vigo tarjosivat lauantai-iltaan sellaisen viihdepaketin, jollaista harvoin näkee. Vain yksi maali, mutta sitäkin enemmän kaikkea muuta. Tilastojen mukaan yhteensä noin 30 maalipaikkaa, joista peräti neljä kilpistyi ylärimaan.

Barcelonan kannattajat todennäköisesti harmittelevat epäonnea. Olihan Barcelonalla kieltämättä poikkeuksellisen paljon epäonnea, mutta kyllä Barca voi syyttää heikosta viimeistelystään myös itseään. Ja muistetaan myös se, että Celta pelasi erinomaisen ottelun. Álvarez oli maalilla uskomaton, mutta lisäksi joukkue pystyi luomaan monta hyvää maalipaikkaa.

Barcelona on muuten viimeksi jäänyt La Ligan kotiottelussa maaleitta vuoden 2011 lokakuussa. Celta teki siis melko harvinaislaatuisen tempun.

Kokoonpanot

Barcelona

13 Bravo
22 Alves
14 Mascherano
24 Mathieu
18 Alba
5 Busquets -> Pedro (66.)
4 Rakitic
12 Rafinha -> Xavi (66.)
9 Suárez
10 Messi
11 Neymar

Barcelona, vaihtopenkki

21 Adriano
15 Bartra
31 El Haddadi
7 Pedro
20 Roberto
1 ter Stegen
6 Xavi

Celta Vigo

1 Álvarez
2 Mallo
22 Cabral
20 Gómez
19 Castro
5 Hernández -> Fernández (69.)
6 Radoja
23 Krohn-Dehli
14 Orellana
11 Larrivey -> Charles (76.)
10 Nolito -> Madinda (88.)

Celta Vigo, vaihtopenkki

13 Blanco
9 Charles
15 Costas
28 Fernández
8 López
17 Madinda
7 Mina

La Liga lauantaina

Granada – Real Madrid 0-4 (0-2)
0-1 Cristiano Ronaldo (2.)
0-2 James Rodríguez (31.)
0-3 Karim Benzema (54.)
0-4 James Rodríguez (87.)

Atlético Madrid – Córdoba 4-2 (1-0)
1-0 Luso om. (43.)
1-1 Nabil Ghilas (53.)
2-1 Antoine Griezmann (58.)
3-1 Mario Mandzukic (62.)
4-1 Raúl García (80.)
4-2 Nabil Ghilas (87.)

Barcelona – Celta Vigo 0-1 (0-0)
0-1 Joaquín Larrivey (55.)

Real Sociedad – Málaga klo 23