Hiekka Real Sociedadin päävalmentajan Jagoba Arrasaten tiimalasissa on kulumassa loppuun. Surkeasti La Liga -kauden aloittanut joukkue on espanjalaismedian mukaan ryhtymässä pikku hiljaa toimenpiteisiin. Viimeisin signaali asiasta saatiin, kun Sociedadin puheenjohtaja Jokin Aperribay kuvattiin matkalla Lontooseen tapaamaan David Moyesia. Asiasta uutisoi madridilaislehti AS.

Lehden mukaan Sociedad on tavoitellut Arrasaten seuraajaksi Pepe Meliä, Juande Ramosia ja Thomas Tuchelia, mutta kaikki neuvottelut ovat kaatuneet eri syistä. Moyeskin tiettävästi hylkäsi Sociedadin ensimmäisen tarjouksen, mutta nyt hän suostui tapaamaan Aperribayn.

Moyes on ollut työttömänä viime huhtikuusta, jolloin hän sai potkut Manchester Unitedista. Vaikka United-aika ei sujunut skottivalmentajalta hyvin, hän teki hyvää työtä Evertonin peräsimessä kaudet 2002-13.

Sociedad on kerännyt yhdeksästä ensimmäisestä ottelustaan vain yhden voiton ja yhteensä kuusi pistettä. Sarjasijoitus on 17:s.

Toimittajan sana

Mielenkiintoinen uutinen. Siitä onkin vierähtänyt aikaa, kun La Ligassa on viimeksi ollut brittivalmentaja. Virta on viime vuosina vienyt valmentajia lähinnä Espanjasta Englantiin. Olisi mielenkiintoista nähdä, miten Moyesin jokseenkin vanhanaikainen pelitapa sopisi espanjalaiseen jalkapalloon.