Barcelona voitti historian ensimmäisen Katalonian Supecupin. Barca kohtasi ottelussa naapurinsa Espanyolin. Varsinainen peliaika päättyi tasan 1-1, minkä jälkeen aloitettiin suoraan rangaistuspotkukilpailu. Ratkaisijoiksi nousivat Barcelonan maalia vartioinut Jordi Masip ja vaihdossa ottelun aloittanut Ivan Rakitic.

Säännöt poikkesivat muutenkin jonkin verran normaaleista. Vaihtoja sallittiin yhdeksän per joukkue, mutta kummallakin joukkueella oli lupa keskeyttää ottelu vain kolme kertaa vaihtojen vuoksi.

Molemmat joukkueet lepuuttivat monia avainpelaajiaan. Barcelonalta Lionel Messi, Neymar, Jérémy Mathieu, Claudio Bravo ja Dani Alves eivät olleet lainkaan kokoonpanossa. Espanyolinkin kokoonpanosta puuttuivat vakiomiehistä mm. Kiko Casilla, Diego Colotto, José Cañas, Paco Montañes ja Christian Stuani.

Ottelun ensimmäinen paikka nähtiin kahdeksan minuutin kohdalla. Sergi Roberton keskitys löysi Luis Suárezin, jonka pusku suuntautui kuitenkin liiaksi keskelle maalia.

Avausmaali syntyi vartin pelin kohdalla. Jordi Alba pelasi pallon boksiin Suárezille. Uruguaylainen odotti hetken ja nosti hienosti korkean pallon takatolpalle nousseelle Gerard Piquélle, jolla oli helppo työ puskea lukemat 1-0:aan. Suárez on nyt syöttänyt maalin molemmissa otteluissaan, jotka hän on pelannut Barcan paidassa.

21 minuutin kohdalla yleisö (jota oli reilut 5 000) Montilivin stadionilla taputti tuttuun tapaan minuutin ajan entiselle Espanyolin pelaajalle Dani Jarquelle, joka menehtyi vuonna 2009 sydänkohtaukseen.

Viisi minuuttia myöhemmin Marc Bartraa rikottiin, ja Barcelona sai vapaapotkun keskisektorista, reilun 20 metrin päässä maalista. Suárez haki avausmaaliaan Barca-nutussa, mutta laukaus painui yli maalin.

Viisi minuuttia ennen taukoa Espanyolilla oli erinomainen tilaisuus tasoittaa. Víctor Álvarez pääsi läpiajoon, mutta laukaus suuntautui päin vastaan tullutta Masipia.

Tauolla Luis Enrique teki neljä vaihtoa. Suárez, kapteenina toiminut Pedro, Alba ja Piqué otettiin pois, ja kentälle juoksivat Martín Montoya, Edgar Ié, Sandro Ramírez ja Adama Traoré. Toisen puoliskon alussa Barca oli siis lähestulkoon Barcelonan reservijoukkue.

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata vain viisi minuuttia, kun Espanyol iski tasoituksen. Anaitz Arbillan vapaapotku kiersi komeasti ylänurkkaan ohi Masipin.

Espanyol sai seuraavan tilanteen vajaan tunnin pelin kohdalla. Ié katkaisi Joan Jordanin syötön ja pelasi pallon alaspäin Masipille. Syöttö oli sen verran hiljainen, että Mamadou Sylla oli päästä väliin. Masip onnistui kuitenkin selvittämään tilanteen.

Vartti ennen täyttä aikaa Montoya loi keskityksellään painetta Espanyol-päätyyn. Puolustajan purku tuli suoraan Traorélle, joka jatkoi Xaville. Maestro haki maalin edestä Munir El Haddadia, joka kurotti palloon muttei saanut kunnollista laukausta aikaan. Kymmenen minuuttia myöhemmin Alen Halilovic purjehti muutamasta pelaajasta ohi ja laukoi – puolisen metriä ohi.

Seuraava tilanne toisessa päädyssä oli johtaa maaliin. Ié ei kyennyt pitämään kurissa Syllaa, joka nousi oikealta laidalta maalille. Montoya sai purettua maalin edustalle tulleen syötön, mutta purkupallo tuli suoraan Abraham Gonzálezille, joka laukoi saman tien kohti maalia. Masip ehti kuin ehtikin heittäytyä pallon tielle.

1-1-tasapeliin päättyneen varsinaisen peliajan jälkeen siirryttiin suoraan rangaistuspotkukilpailuun. Barcelonan ensimmäinen laukoja Xavi onnistui, mutta Pau López nappasi Sandron laukauksen kiinni. Saman teki Masip toisessa päädyssä. Ensimmäinen meni maaliin, mutta Arbillan kutiin Masip venytti hienon torjunnan.

Kolmannella kierroksella Barcelonan Halilovic upotti, ja Espanyolin Abraham ampui tolpan kautta ohi. Barcan pelaajista neljäntenä ampunut Álex Grimaldo onnistui – niin myös Espanyolin Jordan. Voiton ratkaisi viidennellä kierroksella Ivan Rakitic, joka upotti pilkkunsa alakulmaan.

Toimittajan sana

Ensimmäinen puoliaika oli todella tapahtumaköyhä. Suárezin erinomainen maalisyöttö jäi mieleen, samoin Espanyolin hukattu paikka juuri ennen taukoa. Toisella 45-minuuttisella molemmat päävalmentajat tekivät useita vaihtoja. Junioreita oli enemmän kentällä, mikä näkyi virheiden lisääntymisenä. Etenkin Barcan Edgar Ié oli pariin otteeseen pahasti pulassa. Lopussa molemmilla oli pari hyvää paikkaa. Masip torjui Barcan rankkarikisaan, jossa hän nappasi vielä yhden torjunnan. Voisi kuvitella, että kopissa riittää olalle taputtajia.