Costa Rican poliisissa kuohuu. 24 maan oikeuslaitoksen poliisin (OIJ) agenttia ja neljä yleistä syyttäjää on jäänyt kiinni Keylor Navasin vakoilemisesta. Viranomaisilla ei ollut syytä seurata Navasin siviilielämää.

OIJ:n johtaja Francisco Segura sanoi, että agentit olivat käyttäneet poliisin tietojärjestelmää urkkiakseen Navasin ja hänen kahden siskonsa elämää viime heinä- ja elokuussa.

– Agenteilla on lupa käyttää järjestelmää vain, jos se liittyy tutkimukseen. Tämä on vähintäänkin vakava virhe, joka voi johtaa vähintään 15 päivän erottamiseen, Segura sanoi Inside Spanish Football –sivuston mukaan.

Segura lisäsi, että jos tapauksesta tehdään rikostutkinta, agentit saattavat menettää työnsä. Lisäksi hän paljasti, että muutkin osastot, kuten tiedustelu- ja huumeyksikkö ovat vakoilleet Navasia. Kenelläkään ei ole kuulemma ollut siihen asianmukaisia perusteita.

Toimittajan sana

Asiasta sen enempää tietämättä on melko helppo veikata, että uteliaisuus on vienyt voiton ammattietiikasta. Tapaus muistuttaa Suomessa käynnissä olevaa tutkimusta, jossa moni poliisi urkki ilman asianmukaista lupaa tietoja Mika Myllylästä.