Copa del Reyssä on jo ehditty sen verran pitkälle, että pääsarjaseurat pääsevät tositoimiin. Turnauksen hallitseva mestari aloittaa urakkansa kolmannella sarjatasolla pelaavaa Cornellàa vastaan. Lähtökohtaisesti otteluparissa on vain yksi suosikki.

Poissaolot

Cornellà

Real Madrid

Jesé (loukkaantunut)
Fábio Coentrão (loukkaantunut)
Gareth Bale (loukkaantunut)

Edelliset ottelut

Cornellà

Cornellà – Elche B 2-1 (Segunda B, 26.10.14)
Olímpic Xàtiva – Cornellà 1-1 (Segunda B, 19.10.14)
Cornellà – Leioa 2-1 (Copa del Rey, 15.10.14)

Real Madrid

Real Madrid – Barcelona 3-1 (La Liga, 25.10.14)
Liverpool – Real Madrid 0-3 (Mestarien liiga, 22.10.14)
Levante – Real Madrid 0-5 (La Liga, 18.10.14)

Arvio

Cornellàn ja Real Madridin välinen kamppailu on hyvä esimerkki espanjalaisen jalkapallon ääripäistä. Barcelonan kaupunginosajoukkue vastaan maailman suurimpiin urheilubrändeihin kuuluva koneisto. Ottelu pelataan ison maailman meiningillä, sillä Cornellà halusi maksimoida ottelun tuotot lainaamalla Espanyolin Estadi Cornellà-El Prat -stadionia. Se vetää 40 500 katsojaa, Cornellàn omalle ”stadionille” Nou Campille olisi mahtunut vain 1 500 katsojaa.

Ottelu on Real Madridin maalijuhlaa, jos vieraat vain haluavat sen olevan. Cornellà on selvittänyt Copa del Reyssä jo kolme kierrosta, mutta kaikissa otteluissa sillä oli vastassaan kolmannen sarjaportaan joukkue. Segunda B:n kolmoslohkossa Cornellà on 10 kierroksen jälkeen sijalla seitsemän.

Real Madrid on toista maata. Se osoitti olevansa juuri nyt todennäköisesti maailman paras joukkue, kun Barcelona kaatui Clásicossa maalein 3-1. Mitä todennäköisimmin Carlo Ancelotti lepuuttaa useita avainpelaajiaan. Peliaikaa saattavat saada sellaiset pelaajat kuin Keylor Navas, Nacho Fernández, Asier Illarramendi ja Javier Hernández. Lisäksi Real Madrid Castillan pelaajista jokunen saattaa päästä kentälle. Pelaajistolla ei juuri ole merkitystä. Real on kaikilla osa-alueilla niin paljon edellä, että vain täydellinen asennevamma voi pelastaa Cornellàn. Kaikesta huolimatta tästä tulee hieno tapahtuma pienelle seuralle.