Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter avasi vaihteeksi sanaisen arkkunsa. Hänen mukaansa Lionel Messin ei olisi pitänyt voittaa MM-kisojen parhaan pelaajan titteliä. Blatterin mukaan Saksan maalivahdin Manuel Neuerin olisi pitänyt voittaa.

– Mielestäni päätös oli väärä. Yllätyin nähtyäni komitean päätöksen. He sanoivat minulle harkinneensa vain kymmentä pelaajaa, jotka pelasivat finaalissa, Blatter sanoi.

Blatter lausui kommenttinsa sen jälkeen, kun Fifa oli julkistanut Ballon d’Orin 23 pelaajan ehdokaslistan. Kommentin tulkittiin tarkoittavan sitä, ettei Blatter aja ainakaan Messin voittoa.

Messi viimeisteli MM-kisoissa neljä maalia ja antoi yhden maalisyötön. Hän johdatti Argentiinan loppuotteluun, jossa Saksa oli jatkoajan jälkeen parempi maalein 1-0.

Toimittajan sana

Blatterin sanat ovat melko suora epäluottamuslause komitealle, joka valinnan teki. Messin valinnasta voi olla mitä mieltä tahansa, mutta Blatterin kannattaisi pitää suunsa kiinni ja seistä omiensa puolella. Fifan puheenjohtaja on onnistunut viime vuosina suututtamaan lähes jokaisen tahon kommenteillaan.