Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti otti yllättävän kärkevästi kantaa Fifan puheenjohtajan Sepp Blatterin lausuntoon, jonka mukaan Manuel Neuerin olisi pitänyt voittaa Lionel Messin sijaan Brasilian MM-kisojen parhaan pelaajan palkinto.

– En lakkaa ihmettelemästä, mitä kaikkea hän sanoo. Mutta mitä me voimme asialle tehdä? Vaikuttaa siltä, ettei Fifan puheenjohtaja osaa pitää suutaan kiinni. Blatterin sanoissa ei ole mitään järkeä, Ancelotti sanoi lehdistötilaisuudessa.

Blatterin kommentti tulkittiin niin, että hän haluaisi MM-kisoissa loistaneen pelaajan voittavan Ballon d’Orin.

– (Ballon d’Or) on aihe, josta aina puhutaan. Viime vuonna pelaajat, kuten Messi tarjosivat kilpailua, mutta tällä kertaa asiaa ei juuri tarvitse miettiä. Tämä on Cristiano (Ronaldon) vuosi. Hän on tehnyt paljon maaleja ja voittanut merkittäviä pokaaleja. Ei ole epäilystäkään, etteikö hänen pitäisi voittaa.

Ancelotti on itse ehdolla vuoden valmentajaksi.

– Luonnollisesti haluaisin voittaa, mutta olen jo saanut parhaan palkinnon eli voittanut Mestarien liigan. Se on kotonani Bernabéulla. Jos voitan taas, meidän on suurennettava palkintokaappia!

Lopuksi Ancelotti puhui illan ottelusta, jossa Real kohtaa kolmannen sarjaportaan Cornellàn. Kyseessä on Copa del Reyn ottelu.

– Olemme nähneet joitain heidän pelejään, mutta emme tiedä kovin paljon joukkueesta. Heille tämä on elämän suurin ottelu. Siksi meidän on kunnioitettava heitä ja pelattava tosissaan. Real Madridin paidan pitäminen vaatii vastuullisuutta.