Cristiano Ronaldon maali on valittu vuotuisessa palkintogaalassa viime kauden hienoimmaksi. Ronaldo peittosi loppukilpailussa Lionel Messin ja Giovani dos Santosin.

Ronaldon palkintomaali syntyi kolmanneksi viimeisellä kierroksella Valenciaa vastaan. Real oli 1-2-tappiolla lisäajalla, kun Ángel di María antoi keskityksen ja Ronaldo taituroi akrobaattisesti pallon maaliin.

– Olen iloinen, että maalini valittiin. Haluan kiittää joukkuekavereitani, koska ilman heitä en voisi tehdä tällaisia maaleja, Ronaldo sanoi saatuaan hienoin maali -palkinnon.

Hienoin maali -palkinnon myötä Ronaldo voitti peräti kolme palkintoa. Maalin lisäksi hänet valittiin koko sarjan parhaaksi pelaajaksi ja samalla parhaaksi hyökkääjäksi. Paras hyökkääjä -palkinnon kohdalla kommentti oli tällainen.

– Pidän tästä palkinnosta paljon. Tupla. Se tekee minut onnelliseksi ja ylpeäksi.

Ronaldo alkoi jo hämmentyä, kun hänet valittiin myös koko sarjan parhaaksi pelaajaksi.

– En tiedä, mitä sanoisin. Tämä on viimeinen palkinto, eikö? Palkintojen hattutemppu on hieno juttu.

Toimittajan sana

Hienoin maali tarkoittaa eri ihmisille eri asioita. Jollekin se on kaunis syöttökuvio, jollekin kaukolaukaus ja jollekin kollektiivisen peruspelaamisen kautta syntynyt looginen huipentuma. Ronaldon maali oli sikäli erityinen, että se syntyi harvinaisesta peliasennosta. Tuollaisesta asennosta ihan jokainen hyökkääjä ei lähde edes yrittämään maalia. Lisäksi maali syntyi lisäajalla ja se tasoitti pelin. Täyttää siis helposti kriteerit kauden hienoimman maalin palkintoon.

Alla Messin ja dos Santosin maalit, jotka olivat myös ehdolla hienoin maali -kategoriassa.