Espanjan kilpailukomitean puhneejohtaja Francisco Rubio on langettanut Real Madrid Castillaa valmentaville Zinédine Zidanelle ja Santiago Sánchezille kolmen kuukauden toimitsijakiellot. Rubio vahvisti rangaistuksen, jota oli suositellut juttua tutkinut Alberto Pérez Calderón.

Zidanen rangaistuksen syy on se, ettei hänellä ole ollut tarvittavaa lisenssiä Segunda B -joukkueen päävalmentajana toimimiseen. Apuvalmentaja Sánchezia rangaistiin, koska hän antoi Zidanen toimia tehtävässä. Real Madrid yritti kiertää Zidanen pätevyysongelman niin, että seuran verkkosivuilla Sánchez merkittiin vastuuvalmentajaksi ja Zidane hänen apulaiseksi. Suomen Eero Markkanen pelaa Real Madrid Castillassa.

Marcan tietojen mukaan Real Madridilla on 10 päivää aikaa valittaa tuomiosta.

Toimitsijan sana

Tätä osattiin odottaa. Jos ja todennäköisesti kun Marcan tiedot pitävät paikkansa, Markkasen joukkue joutuu tulemaan kolme kuukautta toimeen ilman kahta valmentajaansa. Rangaistus luonnollisesti koskee vain ottelutapahtumia, joten harjoituksiin kiellon ei pitäisi vaikuttaa. Mutta silti. Nuori joukkue joutuu nyt aivan turhaan haaskaamaan kallisarvoista energiaa tällaiseen tapaukseen.