Englantilaisen ja espanjalaisen jalkapallon ympäristössä on sattunut erikoinen tapaus. 25-vuotias Medi Abalimba tuomittiin neljäksi vuodeksi vankeuteen lukuisista petoksista. Abalimballe, joka pelasi omalla urallaan Derbyssa, Fulhamissa, Crystal Palacessa, Oldhamissa ja Southendissa, luettiin manchesterilaisessa oikeusistuimessa syyte, jonka mukaan hän on saanut petoksistaan 67 000 euron hyödyn.

Espanjalaiseen jalkapalloon Abalimban huijaukset liittyvät sikäli, että hän teki petoksensa esiintyen Rayo Vallecanossa lainalla pelaavana Gaël Kakutana. Abalimba käytti Kakutan nimeä ja identiteettiä sekä varastettuja luottokortteja saadakseen vip-kohtelua yökerhoissa, syödäkseen hienoissa ravintoloissa, yöpyäkseen kalliissa hotelleissa, ostaakseen merkkivaatteita ja ajellaakseen ympäriinsä limusiinilla. Toisin sanoen, Abalimba halusi pitää uransa päättymisen jälkeen kiinni luksuselämästä.

– Todistajien lausuntojen mukaan vaikuttaa siltä, että Abalimba on hurmaava ja karismaattinen henkilö, joka pystyi käyttämään jalkapallotaustaansa ja Kakutan yhdennäköisyyttä hyväkseen, ylikonstaapeli Adam Cronshaw sanoi lehdistölle.

– Hän pystyi huijaamaan suurinta osaa tapaamistaan ihmisistä, ja hänen itseluottamuksensa kasvoi huijausten jatkuessa. Hänestä tuli niin taitava valehtelija, että hänen hahmoaan ei epäilty.

– Olen iloinen, että saimme hänet kiinni, sillä hän ei osoittanut merkkejä toimintansa lopettamisesta. Toivon, että suurempi osa yrityksistä on nyt tietoinen tällaisesta huijauksesta ja hoitaa tarvittavat turvatoimet niin, ettei samanlaista pääse tapahtumaan.

Toimittajan sana

Todella erikoinen tapaus. Ei pidä olla kovin yllättynyt, jos tästä tehdään elokuva jonain päivänä. Tapaus on tietenkin ikävä kaikille uhreille ja erityisesti Gaël Kakutalle, joka vedettiin täysin sivullisena mukaan juoneen.