Äärimmäisen vaarallista verenvuotokuumetta aiheuttavan ebolan on pelätty löytäneen tiensä La Liga -pelaajien keskuuteen. Celta Vigon Lévy Madinda vakuuttaa, ettei hän ole sairastunut. 22-vuotias gabonilainen pelasi hiljattain kaksi maaottelua Burkina Fasoa vastaan.

– Olen kunnossa ja valmiina pelaamaan. Lääkintäryhmä mittaa kuumeeni kahdesti päivässä, mutta huoleen ei ole syytä. Minulla ei ole ollut kuumetta, ja haluan toistaa, että olen täydessä kunnossa, Madinda vakuutti Marcan haastattelussa.

Celta yritti vaikuttaa Gabonin jalkapalloliittoon, jottei Madindan olisi tarvinnut matkustaa Burkina Fasoon, vaan hän olisi voinut palata Espanjaan.

– Olin paineen alla, sillä Celta halusi minun palaavan välittömästi, mutta maani liitto vastusti ajatusta. On totta, että Burkina Faso sijaitsee lähellä vaara-aluetta, vaikkakin reissu oli hyvin järjestetty.

– Perheelläni on ollut vaikeampaa kuin minulla, sillä he tiesivät, ettei huoleen ole mitään syytä. Ebolaa ei ole tavattu Gabonissa.

Toimittajan sana

Alkaa mennä melko hurjaksi. Clásicot ja kaiken maailman ennätykset ovat melko mitättömiä asioita tällaisten juttujen rinnalla. Toivotaan, ettei Madindan kohdalla huoleen tosiaan ole syytä.