Athletic Bilbao hävisi jälleen. Tällä kertaa tappio tuli Mestarien liigan ottelussa Porton vieraana. Athleticilla oli mahdollisuudet voittoon tai vähintään tasapeliin, mutta lopulta maalivahti Gorka Iraizozin hörppäys lahjoitti täyden pistepotin kotijoukkueelle.

Porto aloitti ottelun vahvasti ja loi pari hyvää tilannetta 20 peliminuutin molemmin puolin. 25 minuutin pelin jälkeen Athleticin maali oli puolestaan todella lähellä. Mikel San José kiskaisi kovan kudin kaukaa rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta tolppa oli Porton puolella.

Puolen tunnin kohdalla Cristian Tello petasi paikan Jackson Martínezille. Oscar de Marcos pelasti vieraat takaiskulta liukumalla laukauksen eteen.

Porto siirtyi johtoon juuri ennen taukoa. Barcelonasta lainalla oleva Tello syötti Juan Quinterolle, joka vapautti välittömästi Héctor Herreran maalintekoon. Lukemat 1-0:aan.

Athletic nousi tasoihin vajaan tunnin pelin kohdalla. Beñat Etxebarrian pystysyöttö tavoitti Guillermo Fernándezin, joka teki komealla harhautuksella itselleen tilaa ja ampui kolmen pelaajan keskeltä pallon maaliin.

Porton ilta synkkeni uudestaan vartti ennen täyttä aikaa. Hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu Ricardo Quaresma leikkasi vasemmalta sisään ja ampui lukemat 2-1:een. Laukaus meni luvattoman helposti Iraizozin kainalosta maaliin.

Kahdeksan minuuttia myöhemmin vieraat olivat lähellä tasoitusosumaa. Kulmapotku tuli hyvin viiden metrin viivalle, ja puskukin oli kohtuullinen – se vain suuntautui suoraan päin maalivahti Fabianoa.

Lohkon toisessa ottelussa Shakhtar Donetsk murskasi vieraskentällä Bate Borisovin maalein 7-0. Luiz Adriano viimeisteli peräti viisi osumaa. Lohkoa johtaa Porto, jolla on kasassa seitsemän pistettä. Shakhtar on viidessä ja Bate kolmessa pinnassa. Athleticilla on vain yksi piste.

Toimittajan sana

Athleticin katsominen alkaa jo olla melko surullista. Nyt joukkueella oli sentään hyvä meno päällä, mutta 90 minuutin jälkeen jouduttiin silti kävelemään koppiin päät painuksissa. Kun muuten meni kohtuullisesti, niin Iraizozille piti osua musta hetki. Näillä otteilla Ernesto Valverde ei jatka kovin pitkään Leijonien päävalmentajana. Vaikka Iraizozin virheeseen hän ei olisikaan pystynyt vaikuttamaan.