Neymarin isän Neymar seniorin ja Santosin puheenjohtajan Luis Álvaro de Oliveira Ribeiron välejä voisi kuvailla hyytäviksi. Brasilialainen oikeusistuin määräsi hiljattain de Oliveira Ribeiron maksamaan Neymar seniorille 20 000 realin (noin 6 400 euroa) korvaukset kunnianloukkauksesta.

– EI ole epäilystäkään, että hän käytti urheilumediassa tarkoituksellisia loukkauksia ja adjektiiveja, joilla hän kyseenalaisti Neymarin isän persoonan, São Paulon oikeusistuimen päätöksessä sanottiin.

Vahingonkorvauksiin johtaneet loukkaukset olivat kieltämättä melko rajuja. De Oliveira Ribeiro sanoi toukokuussa ESPN:lle, että Neymar senior on ”palkkasoturi ja valehtelija, eikä häneen voi luottaa”. Santosin puheenjohtajan mukaan Neymarin isä käytti osan poikansa siirtosummasta saaduista rahoista Lontoossa järjestettyihin orgioihin.

– Luulin, että Neymarin isä oli ystäväni. Hänen ei kannata kävellä autoni eteen, sillä minä ajaisin autolla hänen päälleen. En kättelisi häntä, ja jos ojentaisin hänelle käteni, tekisin sen vain lyödäkseni häntä, de Oliveira Ribeiro sanoi.

Toimittajan sana

On täysin mahdollista, että Neymarin isä on käyttänyt Barcan maksamia rahoja kaikenlaisiin huvituksiin, jopa orgioihin. Mutta sellaista ei vain yksinkertaisesti voi mennä väittämään julkisesti, jos ei ole todisteita. Ei ole mikään ihme, että sakkoa tulee, jos uhkaa julkisesti tappaa toisen ihmisen.