Perinteikäs seura Real Zaragoza on lähellä romahtamista. Syynä on 25,9 miljoonan euron velkataakka, joka seuran pitäisi maksaa välittömästi. Aragonialaisen Heraldo.es:n mukaan veroviranomainen (Agencia Tributaria) karhuaa zaragozalaisseuralta 18,5 miljoonan euron verovelkaa. Velkaan on lisätty 3,7 miljoonan euron lisämaksu ja toiset 3,7 miljoonaa korkoja.

Seuran uusi omistaja, Fundación Zaragoza 2032, ei tiettävästi pysty maksamaan koko summaa kerralla. Ainoa tapa selvitä tilanteesta ilman konkurssia on sopia velkojien kanssa jonkinlainen maksusuunnitelma. Vastaava on onnistunut aiemmin mm. Deportivo La Coruñan, Osasunan, Real Sociedadin, Real Valladolidin, Málagan, Real Betisin ja Espanyolin kohdalla.

Zaragoza on neuvotellut asiasta veroviranomaisen kanssa. Seuran ehdotus on, että velkaa maksettaisiiin takaisin miljoonan euron vuosivauhdilla, niin kauan kuin edustusjoukkue pelaa Segundassa. Mikäli Zaragoza nousee pääsarjaan, vuosittainen velanlyhennys nousisi kolmeen miljoonaan. Tällä hetkellä ei tiedetä, suostuuko veroviranomainen seuran omistajien ehdotukseen.

– Real Zaragozan katoaminen on hyvin mahdollista, seuran puheenjohtaja Christian Lapetra sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Jos tätä vaatimusta ei lievennetä, Real Zaragoza ei pysty maksamaan kaikkia maksujaan. Voisimme saada summan kasaan maksimissaan kahdeksassa vuodessa, mutta emme pysty maksamaan Agencia Tributarialle sitä, mitä he pyytävät, jos he eivät tarjoa meille maksusuunnitelmaa.

Toimittajan sana

Real Zaragozan tilanne on hyvin valitettava muttei suinkaan ainoa laatuaan Espanjassa tai muualla maailmassa. Zaragozan kohdalla tilanne on erityisen harmillinen, sillä kyseessä on perinteikäs ja pidetty seura. Espanjan hallituksen mukaan Zaragoza oli vuonna 2007 maan seitsemänneksi kannatetuin seura.

Vuonna 1932 perustettu Real on voittanut Copa del Reyn kuudesti, Espanjan Supercupin, Uefan cup-voittajien Cupin ja Messucupin. La Ligassa joukkue on ollut parhaimmillaan toinen kaudella 1974-75. Tällä hetkellä joukkue on Segundassa sijalla kahdeksan.