Slovakian päävalmentaja Ján Kozák hieroi voittoisan EM-karsintaottelun jälkeen suolaa Espanjan päävalmentajan Vicente del Bosquen haavoihin. Kozák kritisoi hyvin suorasanaisesti del Bosquen kaikki tai ei mitään -taktiikkaa.

– He tuottivat meille hankaluuksia, mutta loppujen lopuksi he pelasivat vain yhdellä puolustajalla, (Gerard) Piquéllä. Sellaista ei voi tehdä. Me hyödynsimme sen, ja teimme voittomaalin.

Tässä kohtaa on huomautettava, että voittomaalin aikaan kentällä oli toinenkin avaukseen merkitty puolustaja – Jordi Alba.

– Me taistelimme ja annoimme kaikkemme, etenkin puolustuksessa. Ihmiset tulevat sanomaan, että Espanja aliarvioi meitä, mutta se ei ole totta. Me pakotimme Espanjan laittamaan kaiken peliin.

– Olen innoissani. Me pelasimme fantastisesti täydellä stadionilla. Tämä voitto on hyvin arvokas – Espanja ei ollut hävinnyt karsintaottelua kahdeksaan vuoteen.

Toimittajan sana

Se on ihan ymmärrettävää, että tappioasemassa on tehtävä muutoksia – tarvittaessa radikaalejakin. Yhden puolustajan korvaaminen hyökkääjällä oli perusteltu ratkaisu, mutta oliko järkevää ottaa kahta puolustajaa pois. Jälkiviisaus on toki helppoa, mutta jokainen voi katsoa Slovakian voittomaalin nauhalta ja huomata, kuinka vaivattomasti se syntyi. Ei mikään ihme, jos Piquén täytyy yksin hallita koko omaa rangaistusaluetta.