Athletic Bilbaon Ernesto Valverde on Espanjan jalkapalloliiton valinta kauden 2013-14 parhaaksi espanjalaiseksi valmentajaksi. Athletic sijoittui viime kaudella La Ligassa neljänneksi, mikä takasi joukkueelle pitkästä aikaa paikan Mestarien liigaan.

– Tämä on kunnia, mutta voittaminen ei olisi ollut mahdollista ilman joukkuetta ja koko Athleticin rakennetta, Valverde kiitti puheessaan.

Kauden parhaan Segunda-valmentajan titteli meni Fernando Vázquezille, joka luotsasi viime kaudella Deportivo La Coruñan takaisin pääsarjaan.

– Valmentajien laatu on parantunut paljon espanjalaisessa jalkapallossa. Segunda on hyvä ponnahduslauta eteenpäin, Vázquez sanoi.

Toimittajan sana

Valverden valinta oli täysin oikeutettu, kun muistetaan, että palkinnon voi saada vain espanjalainen. Tilaisuus toki pidettiin hieman kiusalliseen aikaan, sillä Athletic rypee tällä hetkellä sarjataulukon pohjamudissa, eikä Mestarien liigassa ole mennyt sen paremmin. Deporin pääsarjaan nostanut Vázquez puolestaan erosi tehtävästään jo ennen kauden alkua.