Fifan varapuheenjohtaja Eugenio Figueredo paljasti haastattelussa, että Luis Suárezin neljän kuukauden ja yhdeksän kansainvälisen ottelun pelikieltoa saatetaan lyhentää. Alkuperäinen pelikielto päättyy 25. lokakuuta.

– Kun vielä vähän aikaa kuluu, katsomme miten rangaistusta voidaan poliittisesti keventää. Alun perin oli mahdotonta lyhentää pelikieltoa, koska sille oli vahvat perusteet jokaisesta näkökulmasta. Nyt Suárez on kuitenkin paljon turvallisemmassa ympäristössä, Figueredo sanoi uruguaylaiselle TV 12:lle.

Toimittajan sana

Yrittäkää hyvät ihmiset päättää. Alun perin rangaistus oli monen mielestä aivan liian kova. Toiset taas pitivät sitä vähintäänkin oikeutettuna. Sillä ei pitäisi olla mitään merkitystä. Rangaistus annettiin, ja päättäjien pitäisi pystyä seisomaan sen takana. Jos nyt vielä lähdetään poliittisen kähminnän tielle, Fifan imago kärsii jälleen.

Ja jos poliittisesta kähminnästä puhutaan, Figueredo teki lausunnollaan Barcelonalle melkoista hallaa. Jos pelikieltoa lyhennetään ”turvallisemman ympäristön” ansiosta, Barca ja lajin kattojärjestöt yhdistetään jälleen samaan salaliittoteoriaan. Oli sille aihetta tai ei.