Neymar Juniorin isää Neymar da Silva Senioria on kuultu oikeudessa. Kyseessä on Barcelonan ja Neymar Juniorin väliseen sopimukseen liittyvä oikeudenkäynti, jossa Neymar vanhempaa on pyydetty todistamaan.

Se tiedettiin jo aiemmin, että Barcelona maksoi Neymar Juniorin isälle pari miljoonaa euroa, jotta tämä toimisi Brasiliassa kykyjenetsijänä seuran laskuun. Uuttakin tietoa tuli julki. Neymar vanhempi kertoi lausunnossaan, että Real Madrid yritti hankkia hänen poikansa 150 miljoonalla eurolla. Poika halusi kuitenkin päästä Barcelonaan, joten tarjousta ei hyväksytty.

Toimittajan sana

Kun otetaan kaikki ”kykyjenetsintämaksut” ja muut naamioidut maksut huomioon, Barcelona maksoi Neymarista tiettävästi sellaiset 85-90 miljoonaa euroa. Sitä pidettiin järjettömänä summana. Mikäli isukin todistus pitää paikkaansa, Real olisi ollut valmis maksamaan vielä toisen järjettömän summan siihen päälle. No, ennen kuin tuomitaan siirtosumma järjettömäksi, pitää ottaa huomioon pelaajan markkinapotentiaali. Neymarin kohdalla sekin on luokkaa järjetön. Joten ehkä jopa 150 miljoonan euron investointi olisi ollut jollain tasolla järkevä.