Real Madrid joutui urakoimaan täyden päivätyön bulgarialaisen Ludogoretsin vieraana. Real sai ottelussa kaksi rangaistuspotkua, jotka osaltaan auttoivat joukkueen 2-1-voittoon. Cristiano Ronaldo viimeisteli jälleen yhden maalin, joten turnauksen kaikkien aikojen maalipörssin ykköspaikka on enää kahden osuman päässä.

Hämmentävää kyllä, Ludogorets siirtyi johtoon jo viiden minuutin pelin jälkeen. Sergio Ramos höntyili taklaustilanteessa, ja kotijoukkue pääsi vetopaikkaan. Tämän kudin Real pystyi vielä blokkamaan kulmaksi. Kulmapotku pelattiin Cosmin Motille, joka jatkoi taka-alueelle Marcelinholle. Álvaro Arbeloa oli myöhässä: lukemat 1-0:aan.

Muutama minuutti myöhemmin Realilla oli paikka kuitata takaisin. Yordan Minev kaatoi Javier Hernándezin rangaistusalueella. Ronaldo ampui kohti vasenta nurkkaa, mutta maalivahti Vladislav Stojanov venytti komeaan torjuntaan. Yllättävän tilastofaktan mukaan Real on epäonnistunut kolmessa viimeisestä viidestä rangaistuspotkustaan Mestarien liigassa.

Real sai uuden mahdollisuuden 23 minuutin pelin jälkeen. Moti taisteli boksissa Ronaldon kanssa, pallo hieman heppoisesti pilkulle, ja nyt portugalilainen myös upotti rankkarin maaliin. Stojanov oli erinomaisesti mukana, muttei ihan yltänyt palloon. Maali oli Ronaldon Mestarien liiga -uran 69:s. Kaikkien aikojen ykköspaikka on nyt siis kahden osuman päässä.

Puolen tunnin kohdalla Iker Casillas joutui tosissaan töihin. Pallo jaettiin pystysyötöllä keskeltä oikeaan laitaan. Mihail Aleksandrov eteni muutaman askeleen ja veti matalan kudin kohti alakulmaa, mutta Casillas torjui.

Hetkeä myöhemmin toisessa päädyssä keskityspallo pelattiin suoraan Hernándezin päähän, jonka pusku suuntautui suoraan Stojanovin käsiin. Lähes heti perään Stojanov nollasi jälleen Hernándezin.

Nelisen minuuttia ennen taukoa Hernándezille pelattiin jälleen paikka. Isco syötti, ja meksikolainen laukoi suoraan syötöstä, mutta vasurilla lähtenyt laukaus suuntautui hiukan tolpan ohi.

Heti toisen puoliskon alussa Ronaldolle avautui hyvä maalipaikka, tällä kertaa ohi maalin. 52. minuutilla keskityspallo tuli suoraan Gareth Balen päähän. Puskukin oli ihan hyvä, mutta erinomaisen ottelun pelannut Stojanov haki loistavan torjunnan.

Pari minuuttia myöhemmin oli Casillasin vuoro venyä Fabio Espinhon kaukolaukauksen eteen. Tilannetta seuranneesta kulmapotkusta käynnistyi Realin tavaramerkkihyökkäys. Hurjalla vauhdilla muutamassa sekunnissa Ludogoretsin päätyyn. Neljällä kolmea vastaan -ylivoimatilanne pelattiin lopulta takatolpalle Hernándezille, mutta Manchester Unitedista hankittu hyökkääjä ei osunut kunnolla palloon.

65 minuutin kohdalla Ludogorets hyökkäsi hyvin. Pallo pelattiin lopulta Marcelinholle, joka lähetti kierteisen laukauksen kohti Real-maalia. Casillas näytti jälleen olevansa torjujana yksi maailman parhaista.

Pari minuuttia myöhemmin oli soida toisessa päädyssä. Keskityspallo putosi takatolpalle suoraan Ronaldolle. Laukaus ohitti jo Stojanovin, mutta kotijoukkueen puolustaja ehti vielä katkomaan maaliviivalta.

Lopulta ratkaisu nähtiin vartti ennen täyttä aikaa. Marcelo lähetti vasemmalta laidalta keskityksen, ja vaihdossa ottelun aloittanut Karim Benzema tuikkasi parista metristä pallon verkkoon.

Hetkeä myöhemmin Marcelo ja Benzema petasivat niin ikään vaihdossa aloittaneelle Toni Kroosille paikan. Saksalaisen laukaus painui yli maalin.

Vielä lisäajalla Ludogorets onnistui aiheuttamaan painetta Casillasin maalille, mutta Real kesti ja nappasi voiton lukemin 2-1.

Voiton myötä Real paranteli asemiaan B-lohkossa. Hallitsevalla mestarilla on kahden ottelun jälkeen kasassa kuusi pistettä. Basel ja Baselille hävinnyt Liverpool ovat molemmat kolmessa pisteessä. Ludogoretsin pistetili on hyvistä otteista huolimatta avaamatta.

Toimittajan sana

Kuinkahan kauan pitää vääntää samasta asiasta. Jälleen Real puolusti liian usein liian huonosti. Mutta kuten niin monta kertaa aiemminkin, miljoonamiesten hyökkäys hoiti homman lopulta kotiin. Real tosin saattoi joutua maksamaan voitostaan kovan hinnan. Muutama minuutti ennen loppua Ronaldo käveli kentältä pois sellainen irvistys kavoillaan, että jotain saattoi mennä rikki.