Athleticin surkeasti alkanut kausi ei ota parantuakseen. Tällä kertaa tuli tappio Mestarien liigassa niinkin suurta joukkuetta kuin Bate Borisovia vastaan. Loppulukemat kirjattiin Baten hyväksi 2-1.

Avausosuma nähtiin 19. minuutilla. Kulmapotku annettiin etualueelle Nikolai Signevitshille, joka jatkoi päällään pallon takatolpalle. Täysin vapaaksi jäänyt toppari Denis Polyakov iski kotijoukkueen johtoon.

Muutama minuutti ennen taukoa tuli lisää kylmää vettä niskaan. Pitkä syöttö pelattiin rangaistusalueen vasempaan laitaan Signevitshille, joka jatkoi takaviistoon Aleksandr Karnitskiylle. Andoni Iraolan jalasta suuntaa muuttanut laukaus yllätti Gorka Iraizozin, ja pallo lipui etukulmasta sisään.

Juuri ennen taukoa Athletic pääsi peliin mukaan. Aritz Aduriz voitti pitkän pallon ja pudotti sen Iker Muniainille. Nuorukainen syötti takaisin Adurizille, joka laukoi suojauksesta lukemat 2-1:een. Adurizista tuli ensimmäinen Mestarien liigassa maalin tehnyt Athletic-pelaaja sitten Julen Guerreron, joka osui yli 16 vuotta sitten.

Toisella puoliskolla Bate olisi voinut iskeä vielä yhden maalin lisää. Signevitshin yritys pilkun tuntumasta painui kuitenkin yli maalin. Paikan hukkaaminen tuskin haittaa, sillä Athletic ei onnistunut tasoittamaan, ja pisteet jäivät Batelle.

Lohkon toisessa ottelussa Shakhtar Donetsk tasasi pisteet Porton kanssa maalein 2-2. Osumista kolme tehtiin 85. minuutin jälkeen. Tasuri oli Athleticille hyvä, sillä lohkon tilanne ei vielä muuttunut erityisen hankalaksi. Portolla on neljä, Batella kolme, Shakhtarilla kaksi ja Athleticilla yksi piste.

Toimittajan sana

Onpa sääli. Pitkästä aikaa Athletic pääsee mukaan näihin karkeloihin, ja juuri silloin peli näyttää tältä. Toivotaan, että Ernesto Valverde saa lähiviikkoina kehitettyä joukkueen pelaamista parempaan suuntaan, jolloin Mestarien liigassakin tulokset voisivat muuttua vähän toisenlaisiksi.