Athletic Bilbao pelaa Mestarien liigassa melko eksoottista Batea vastaan. Kääntyykö alkukauden heikko vire voitoksi Valko-Venäjällä?

Poissaolot

Bate

Dmitri Likhtarovitsh (flunssassa, mahdollisesti pelikunnossa)
Vitali Rodionov (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Athletic Bilbao

Ager Aketxe (loukkaantunut)

Edelliset ottelut

Bate

Naftan – Bate 2-2 (Valko-Venäjän liiga, 26.9.14)
Bate – Minskin Dinamo 0-0 (Valko-Venäjän liiga, 22.9.14)
Porto – Bate 6-0 (Mestarien liiga, 17.9.14)

Athletic Bilbao

Athletic Bilbao – Eibar 0-0 (La Liga, 27.9.14)
Rayo Vallecano – Athletic Bilbao 2-1 (La Liga, 24.9.14)
Athletic Bilbao – Granada 0-1 (La Liga, 20.9.14)

Arvio

Viimeksi toissa kaudella Mestarien liigan lohkovaiheessa pelanneen Baten tämänkertainen seikkailu alkoi murheellisesti. Porto löi taululle tennismäiset 6-0-lukemat. Kotoisessa liigassaan Bate on hävinnyt kauden aikana vain kerran – sesongin avausottelun maaliskuussa. Toisaalta kolme viimeisintä peliä on päättynyt tasan.

Siirrytään Athleticiin. Baskijoukkue ei ole toistaiseksi pelannut Mestarien liiga -paikan arvoisella tasolla. La Ligassa kasassa on toistaiseksi vain yksi voitto ja neljä tappiota. Athletic löytyy sarjataulukon häntäpäästä. Mestarien liiga -avaus Shakhtar Donetskia päättyi maalittomaan tasapeliin.

Vaikka joukkueet ovat pelanneet kotoisissa sarjoissaan hyvin eri tavalla, Baten ja Athleticin välisessä ottelussa on tasan yksi suosikki. Athleticin laatu on kaikilla tavoilla Batea korkeampi. Valkovenäläisten urakkaa ei ainakaan helpota, että joukkueen toiseksi paras maalintekijä Vitali Rodionov ja kapteeni Dmitri Likhtarovitsh puuttuvat kokoonpanosta.