Paris Saint-Germain antoi Barcelonalle todellista shokkihoitoa Mestarien liigan alkulohkovaiheen toisessa ottelussa. Kauden aiemmat seitsemän ottelua ilman päästettyä maalia klaarannut Barca päästi nyt kolme osumaa ja hävisi PSG:lle lukemin 2-3. Pariisilaiset onnistuivat kahdesti erikoistilanteista. Barcelonan osumista vastasivat Lionel Messi ja Neymar.

Ottelun ensimmäinen laukaus nähtiin neljännellä minuutilla. Sergio Busquets menetti pallon Thiago Mottalle, joka kuitenkin liukastui vetotilanteessa, ja laukaus leijaili yli maalin.

Avausmaali syntyi joitakin minuutteja myöhemmin. Dani Alves lähti haastamaan alakerrassa. Haasto päättyi pallonmenetykseen, Alvesin käsivirheeseen, keltaiseen korttiin ja vapaapotkuun. Lucas Mouran vapari putosi boksiin David Luizille, joka mietti hetken ja tuikkasi pelivälineen alakulmaan. Maali oli ensimmäinen Barcelonan verkkoon tällä kaudella tehty osuma.

Vaan ei mennyt kauan Barcelonan kuittauksessa. Välittömästi maalin jälkeen Andrés Iniesta syötti pallon Neymarille ja lähti itse juoksemaan kotijoukkueen puolustuslinjan selustaan. Neymar syötti Messille, joka jatkoi Iniestalle. Vielä takaisin Messille, ja laukaus suoraan syötöstä alakulmaan.

Barcan heikko puolustaminen jatkui, ja seuraavasta hyökkäyksestä PSG oli jälleen tehdä maalin. Edinson Cavanin laukaus hieman boksin ulkopuolelta viuhui yli maalin.

24 minuutin kohdalla Messi ja Neymar olivat puolestaan lähellä. Messi kuljetti kohti PSG:n maalia. Juuri ennen puolustuslinjaa vippaus puolustajien yli Neymarille, joka ylsi palloon muttei saanut kunnollista laukausta aikaan.

Sekava vaihe, jossa mentiin päästä päähän, päättyi PSG:n johtomaaliin. Jordi Alban virheestä lähtenyt tilanne johti kulmapotkuun, joka annettiin taka-alueelle. Epävarmasti esiintynyt Marc-André ter Stegen epäröi vastaantulossaan, Ivan Rakitic ei yltänyt palloon, ja pienikokoinen Marco Verratti puski lukemat 2-1:een.

Toisella puoliskolla PSG:n näytös jatkui. 54. minuutilla pallo pelattiin pitkän syöttöketjun jälkeen oikeaan laitaan Gregory van der Wielille, joka keskitti nappipallon ter Stegenin ja puolustuslinjan väliin. Blaise Matuidi ehti ensimmäisenä palloon ja tuikkasi lukemat jo 3-1:een.

Mutta kuten ensimmäisellä puoliskolla, Barca kuittasi tälläkin kertaa saman tien. Alves keskitti oikealta Messille. Kirppu meni pääpalloon ja kykeni häiritsemään itseään reilusti pidempää Mottaa. Pallo putosi suoraan Neymarille, joka sijoitti tolpan kautta kavennusosuman.

Kolmesta takaiskuosumasta huolimatta Barca ei edelleenkään kyennyt parantamaan puolustuspeliään. Heti kavennusmaalin jälkeen PSG:n neljäs haiskahti ilmassa. Tällä kertaa Javier Pastoren laukaus epäonnistui, ja ter Stegen onnistui torjumaan.

68 minuutin kohdalla Rakiticille avautui puolittainen paikka jokseenkin vahingossa. Yritys epäonnistui, ja lähes saman tien kroatialainen vaihdettiin Xaviin. Vaihdon myötä Xavista tuli Mestarien liigan historian eniten otteluita vyölleen saanut pelaaja. Maestro on nyt esiintynyt 143 ottelussa.

Kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa tasoitusmaali oli hyvin lähellä. Nosto linjan taakse tavoitti takatolpalta Alban, joka näytti olleen täysin vapaana. Jostain tuli vielä Marquinhos, joka onnistui blokkaamaan laukauksen.

Pari minuuttia myöhemmin PSG pelastui jälleen takaiskulta. Pedron tilalle vaihdettu Munir El Haddadi tälläsi boksin ulkopuolelta matalan vasemman jalan laukauksen. Tolppaan ja siitä ohi. Tolppaa lähemmäs ei Barca päässyt, joten pisteet PSG:lle.

Lohkon toisessa ottelussa Apoel yllätti kaikki ja venyi kotonaan tasapeliin Ajaxia vastaan. Näin ollen lohkon tilanne tasoittui kertaheitolla. PSG:llä on neljä, Barcelonalla kolme, Ajaxilla kaksi ja Apoelilla yksi piste.

Toimittajan sana

Melko kaksijakoinen ottelu Barcelonalta. Pari hyvin tehtyä maalia ja muutama kohtuullinen maalipaikka siihen päälle. Toisaalta tehotonta hyökkäämistä ja ennen kaikkea surkeaa puolustamista. PSG onnistui houkuttelemaan Barcan prässääjät lähelle ja pelaamaan sitten pallon heidän ohitseen. Tuloksena useita vauhdikkaita, tasa- tai jopa ylivoimaisia hyökkäyksiä Barcan organisoimatonta puolustusta vastaan.

Risut sikseen. Annetaan kahdelle pelaajalle myös ruusuja. Iniesta pelasi uransa 100:nnen ottelun Mestarien liigassa. Xavista puolestaan tuli eniten otteluita koko turnauksen historiassa pelannut pelaaja. Hattu päästä.