Cristiano Ronaldo on tälläkin kaudella uskomattomassa vireessä. Portugalilainen paukutti peräti neljä maalia, kun Real Madrid kaatoi Elchen. Vierasjoukkue johti viiden minuutin ajan. Sitten tuli Real ja ennen kaikkea Ronaldo. Loppulukemat merkittiin kotijoukkueelle 5-1.

Realin avauksessa nähtiin monta muutosta viikonlopun Deportivo-otteluun. Maalilla aloitti Keylor Navas, oikeana pakkina Daniel Carvajal, keskikentän pohjalla Asier Illarramendi ja vedettynä keskushyökkääjänä Isco.

Ottelu alkoi hieman sekavissa merkeissä. Kahdeksan minuutin kohdalla Toni Kroos väläytti laukaustaan. Painava kuti boksin ulkopuolelta sujahti ohi maalin.

Parin minuutin pelin jälkeen vierasjoukkue iski hyvin vastaan. Pystypallo linjan taakse, ja Elche-hyökkääjä karkuun. Carvajal joutui rikkomaan varoituksen arvoisesti.

Seuraava vierasjoukkueen tilanne syntyi vajaan vartin kohdalla. Terävästi pelattu hyökkäys katkesi viimeiseen syöttöön, jonka Marcelo onnistui siivoamaan kulmapotkuksi.

Mutta mutta. Tilannetta seurannut kulma pelattiin matalana. Maalille syntyi flipperi, ja Ronaldo yritti purkaa. Portugalilainen osui epähuomiossa pallontavoittelutilanteeseen tulleeseen Pedro Mosqueraan. Erotuomari Carlos Clós Gómez vihelsi heppoisen rangaistuspotkun, ja kapteeni Edu Albácar upotti pilkun Navasin ulottumattomiin.

Heti maalin jälkeen Elche hyökkäsi oikealta. Tällä kertaa Marcelo joutui tekemään myöhästyneen taklauksen Garry Rodriguesin jaloillle. Tuloksena keltainen kortti ja vapaapotku puoli metriä rangaistusalueen ulkopuolelta. Albácar laukoi – ohi maalin.

Elchen paineesta toipunut Real nousi nopeasti tasoihin. Oikeaan laitaan liikkunut James Rodríguez antoi keskityksen etualueelle, ja Gareth Bale puski kauden neljännen maalinsa.

Clós Gómezin katastrofi-ilta jatkui 27. minuutilla. Pallo oli jo muualla, ja Marcelo oli kaatumassa omia aikojaan. Herra tuomari näki rikkeen, ja pallo jo toista kertaa ottelussa kyseenalaisesti pilkulle. Ronaldo tälläsi rankkarin yläkulmaan. Osuma oli lusitaanille jo kauden kuudes.

Seitsemäs tuli vain viisi minuuttia myöhemmin. Tuttu, muita korkeammalle nouseva pomppu, ja tarkka alakulmaan suuntautunut pusku Marcelon keskitykseen. Lukemat 3-1:een.

Elche-maalivahti Manu Herrera piti joukkuettaan pystyssä Realin kolmannen maalin jälkeen. Ensin hän torjui Ronaldon vapaapotkun, ja hiukan myöhemmin Jamesin laukauksen, johon Ronaldo ja Bale tekivät oivan esityön.

Toisen puoliskon alussa Corolle pelattiin hyvä pystypallo Real-puolustuksen selustaan. Laukaus suoraan syötöstä painui yli maalin. Seuraava hyökkäys toisessa päädyssä oli lähes identtinen. Pallo Ronaldolle pienehköön kulmaan – kärkkäri yli maalin.

Vajaan tunnin kohdalla Ronaldo hankki harhautuksellaan Albácarille varoituksen. Rodríguez antoi vapaapotkusta keskityksen taka-alueella odottaneelle Sergio Ramosille, joka ei aivan yltänyt palloon. Seuraavan vapaapotkun Real sai boksin vasemmasta reunasta. Vapari pelattiin lyhyenä Ronaldolle, joka laukoi vihaisen maanuoliaisen kohti etukulmaa – Herrera sai jalkansa väliin.

Laiskavauhtinen toinen puoliaika sai virikettä kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Elche-puolustaja kompastui kömpelösti omiin jalkoihinsa ja kaatoi Ronaldon rangaistusalueella. Ballon d’Orin hallitseva voittaja iski pilkulta illan kolmannen osumansa. Hattutemppu oli Ronaldolle toinen peräkkäinen ja kaikkiaan jo 21:s La Ligassa.

5-1-maali oli hyvin lähellä hetkeä myöhemmin. Kroosin hallittu sijoitus kolahti ylärimaan ja siitä yli maalin. 85 minuutin kohdalla Bale pelasi vähän vahingossakin erinomaisen maalipaikan vaihdosta sisään tulleelle Javier Hernándezille. Chicharito liukastui, ja pallo karkasi taivaalle.

Lisäajalla Bale vapautti vielä kerran Ronaldon maalintekoon, eikä sarjan kovin maalitykki erehtynyt. Hallittu sijoitus ja neljäs maali tälle illalle.

Voiton myötä Real kasvatti pistesaldonsa yhdeksään. Sarjasijoitus on ainakin hetkellisesti neljäs. Elche jatkaa neljässä pisteessä ja keskikastissa.

Toimittajan sana

Oli järkevä veto Carlo Ancelottilta lepuuttaa joitain avainmiehiä, kuten Luka Modricia ja Karim Benzemaa. Molemmat pelannevat viikonlopun tärkeässä ottelussa Villarrealia vastaan.

Itse ottelussa aiemmista otteluista tuttu trendi jatkui samanlaisena. Real puolusti ottelun alussa surkeasti, mutta kun hyökkäyspään tehokkuus oli jäätävää luokkaa, ei voitto ollut juuri missään vaiheessa uhattuna. Balella oli sikäli uudenlainen rooli, että pallottomana Real puolusti tuttuun tyyliin muodolla 4-4-2, jossa Bale ja Ronaldo jäivät muita ylemmäs. Benzeman pelatessa Bale pudottautuu keskikenttäpelaajista koostuvat neljän linjan oikeaan laitaan.

Kroosilla oli niin ikään hieman tavallisesta poikkeava rooli. Alkukaudesta saksalainen on pelannut keskikentän pohjalla. Nyt ankkurina pelasi Illarramendi, ja Kroos pelasi Rodríguezin kanssa ylempänä.

Ja vielä, Ronaldolla on kasassa yhdeksän maalia viidessä ottelussa. Jaksaa hämmästyttää vuodesta toiseen.