Levantesta ei ollut Barcelonan voittoputken päättäjäksi. Sateisessa säässä pelattu sunnuntai-illan ottelu päättyi vieraiden voittoon lukemin 5-0. Murskavoittoa avitti Loukas Vyntran ulosajo ensimmäisen puoliskon lopussa.

Peli alkoi melko tasaisissa merkeissä. 14. minuutilla Levanten maali oli hyvin lähellä. Pedro Morales karkasi oikealta laidalta ja syötti matalan keskityksen maalin eteen. Maalia vartioinut Claudio Bravo oli jo ulkona tilanteesta, mutta puolustusta auttamaan tullut Ivan Rakitic ehti liukua palloon juuri ennen Víctor Casadesúsia.

Kuutisen minuuttia myöhemmin alkoi tapahtua toisessa päädyssä. Lionel Messi jakoi keskeltä pallon boksin vasempaan laitaan Neymarille. Maalivahti Jesús Fernández veti pidemmän korren.

34. minuutilla Neymar kuittasi takaisin. Messi vapautti maalintekoon diagonaalijuoksun tehneen Neymarin, joka ohitti Fernándezin ja sijoitti pallon tyhjään maaliin.

Viitisen minuuttia myöhemmin nähtiin dramatiikkaa puolin ja toisin. Messille pelattiin pallo suojaukseen boksin sisään. Kirppu lähti terävästi liikkeelle, jolloin sekä Vyntra että Toño rikkoivat. Tuloksena Vyntralle suora punainen, ja pallo pilkulle. Barcalla oli erinomainen tilaisuus ottaa kahden maalin johto, mutta niin vain Messi tälläsi pallon reilusti ohi maalin.

Ratkaisu nähtiin pari minuuttia myöhemmin. Levante-puolustus purki keskityspallon rangaistusalueen ulkopuolelle. Rakitic ehti ensimmäisenä irtopalloon ja tälläsi painavan kudin takakulmaan.

Heti toisen puoliskon alussa Neymar loukkasi kaksinkamppailussa nilkkansa, ja hänet vaihdettiin Sandro Ramíreziin. Kyseessä ei liene vakava loukkaantuminen, sillä brassihyökkääjä viittoili siihen malliin, että hän olisi halunnut pysyä kentällä.

EIkä mennyt kauan, kun Sandro jo pääsi maalin makuun. Sergio Busquets syötti pystyyn Messille, joka imi itseensä useamman puolustajan ja petasi nuorukaiselle vapaan maalipaikan. Sijoitus ohi Fernándezin ja lukemat 3-0:aan. Maalisyöttö oli Messille jo kauden kuudes.

Viitisen minuuttia myöhemmin oli seuraavan maalin vuoro. Jordi Alba pelasi seinän Sandron kanssa, eteni boksiin ja syötti takaviistoon vapaaksi jääneelle Pedrolle. Laukaus suoraan syötöstä upposi takakulmaan.

Ja ihan kuin lukemissa ei olisi ollut jo tarpeeksi, Levante-vahti Fernández päätti antaa yhden lisää. Torjunnan jälkeen heitto suoraan Messille, joka hetken aikaa juoksutti Fernándezia ja Héctor Rodasia, ennen kuin chippasi pallon maaliin. Samalla Messi sai hyvityksen epäonnistuneelle rangaistuspotkulleen.

Hetkeä myöhemmin oli sauma kuudenteen. Korkea pallo tavoitti linjan taakse edenneen Jérémy Mathieun, joka yritti vielä puskea tyhjän maalin Pedrolle. Pallo kuitenkin karkasi päätyrajan yli.

Voiton myötä Barcelona jatkaa puhdasta sarjaansa. Viidestä ottelusta viisi voittoa maalierolla 11-0. Levante puolestaan jatkaa sarjajumbona. Kasassa on vain yksi piste, ja maalitilikin on yhä avaamatta. Neljässä ottelussa Levante on päästänyt murheelliset 10 maalia omiin.

Toimittajan sana

Ottelun hahmosta ei liene epäselvyyttä. Ivan Rakitic pelasti varman maalin tilanteessa 0-0. Lisäksi kroatialainen iski Barcan kannalta helpottavan 2-0-maalin. Ja millä tavalla. Barcelonan kohdalla kaukolaukausuhan perään on huudettu. Nyt kaukolaukaus tuli ja upposi saman tien maaliin.

Toinen huomio on taktinen. Messi näyttäisi pelaavan tällä hetkellä ikään kuin keskikentän timantin ylimpänä kulmana. Hän teki huomattavasti enemmän peliä kuin aiemmin ja pyrki vapauttamaan Neymaria, Pedroa ja Sandroa maalintekoon. Rooli on nyt siis lähempänä Argentiinan maajoukkuetta kuin viime vuosien Barcaa. Ja olihan Messikin vireessä. Rankkarimokasta huolimatta Kirppu teki yhden maalin, syötti kaksi ja hankki päälle rangaistuspotkun.

Kokoonpanot

Levante

1 Fernández
19 López
5 Rodas
6 Vyntra
3 Toño
26 Camarasa
24 Simão
23 Diop -> Sissoko (62.)
18 Casadesús
7 Barral -> García (72.)
11 Morales -> Ivanschitz (58.)

Levante, vaihtopenkki

8 El Zhar
10 García
21 Ivanschitz
13 Mariño
20 Pérez
22 Sissoko
17 Xumetra

Barcelona

13 Bravo
22 Alves
14 Mascherano
24 Mathieu
18 Alba
5 Busquets -> Xavi (62.)
4 Rakitic
8 Iniesta -> Roberto (71.)
7 Pedro
10 Messi
11 Neymar -> Ramírez (51.)

Barcelona, vaihtopenkki

31 El Haddadi
2 Montoya
3 Piqué
29 Ramírez
20 Roberto
1 ter Stegen
6 Xavi

La Liga sunnuntaina

Real Sociedad – Almería 1-2 (0-1)
0-1 Alberto de la Bella om. (30.)
0-2 Mauro dos Santos (51.)
1-2 Gonzalo Castro (85.)

Villarreal – Rayo Vallecano 4-2 (1-2)
0-1 Gaël Kakuta (22.)
0-2 Alberto Bueno (29.)
1-2 Javier Espinosa (33.)
2-2 Mateo Musacchio (62.)
3-2 Luciano Vietto (74.)
4-2 Luciano Vietto (87.)

Córdoba – Sevilla 1-3 (0-1)
0-1 Carlos Bacca (8.)
0-2 Stéphane Mbia (72.)
1-2 Borja García (83.)
1-3 Carlos Bacca rp. (88.)

Levante – Barcelona 0-5 (0-2)
0-1 Neymar (34.)
0-2 Ivan Rakitic (45.)
0-3 Sandro Ramírez (57.)
0-4 Pedro (64.)
0-5 Lionel Messi (77.)