Villarreal aloitti taipaleensa Eurooppa-liigassa 1-1-vierastasapelillä Borussia Mönchengladbachia vastaan. Epäonnen soturin viitta meni Ikechukwu Uchelle, joka teki maalin ja loukkaantui oltuaan vain viisi minuuttia kentällä.

Kotijoukkue Gladbach siirtyi ottelussa johtoon 21. minuutilla. Pitkä avaus tavoitti rangaistusalueen rajan tuntumasta Branimir Hrgotan. Villarreal-puolustus pääsi väliin, mutta pallo ajautui suoraan Patrick Herrmannnille. Laukaus painui vierasjoukkueen maalivahdin Sergio Asenjon jalan kautta maaliin.

Tasoitus syntyi reilu 20 minuuttia ennen täyttä aikaa. Pystysyöttö Manuel Triguerosille, joka jatkoi nopeasti linjan taakse juosseelle Uchelle. Tarkka sijoitus takasi Villarrealille tasapelin ja avauspisteen lohkovaiheessa. Juuri reisivaivasta toipunut Uche loukkasi jalkansa törmättyään maalitilanteessa kotijoukkueen maalivahdin kanssa.

Lohkovaiheessa aloitti ensimmäistä kertaa suomalaisen jalkapallohistorian aikana myös HJK. Klubi puolusti ja taisteli mutta hävisi vieraissa FC Kööpenhaminalle lukemin 0-2.