Barcelonaa viime kaudella luotsannut Gerardo Martino avautui argentiinalaiselle La Nación -lehdelle kokemuksistaan Barcan peräsimessä. Martino antoi hyvin suoraa kritiikkiä seurajohdolle, joka palkkasi hänet valmentajaksi.

– Olin yllättynyt, kuinka vähän minusta tiedettiiin Barcelonassa. Sen voi hyväksyä supermarketin kassalla, mutta sitä ei voi hyväksyä henkilöltä, joka työskentelee jalkapallon parissa. Tuntui kuin minua olisi jatkuvasti valvottu.

Martino ei täsmentänyt, osoittiko hän kritiikkinsä urheilujohtaja Andoni Zubizarretaan vai kenties silloiseen puheenjohtajaan Sandro Roselliin.

Martinon aikakaudella Barcelona voitti vain Espanjan Supercupin. Valmentaja ei säästänyt myöskään itseään kritiikiltä.

– En voi ajatellakaan, etten tuntisi syyllisyyttä. Tulin seuraan, joka oli voittokone, ja sitten se lopetti voittamisen. Ja minä olin ainoa uusi henkilö joukkueessa.

Martino valmentaa tällä hetkellä Argentiinan maajoukkuetta, jonka suurin yksittäinen tähti on Barcelonan Lionel Messi. Martino avautui yllättäen myös Messistä.

– Hän soimaa itseään, kun hän ei saavuta tavoitteitaan. Haluan, että maajoukkueeseen tulevat pelaajat nauttivat siitä. Jos he eivät nauti, mitä järkeä siinä on?

Toimittajan sana

Kun vuosi sitten selvisi, ettei Tito Vilanova pystyisi jatkamaan päävalmentajana, Barcelonalle tuli kiire. Jostain oli saatava uusi päävalmentaja ja nopeasti. Tuntuu vahvasti siltä, että paniikkinappulaa painettiin, ja valinta osui tikanheiton tapaan Martinoon. Kenties ratkaiseva tekijä oli Messin suositus, kuka tietää. Jälkiviisaina voidaan sanoa, että ratkaisu oli huono. Martino oli Barcalle liian outo, ja Barca oli Martinolle liian outo.