Tällä kaudella Mestarien liigan lohkovaiheessa nähdään neljä joukkuetta Espanjasta: Atlético Madrid, Barcelona, Real Madrid ja Athletic Bilbao. Kaikki neljä pelaavat Uefan säädösten myötä eri alkulohkoissa. Eri vastustajia kertyy siis yhteensä 12. Juttusarjassa käydään kaikkien espanjalaisten lohkot läpi.

B-lohkosta löytyy seuraava espanjalaisjoukkue. Turnauksen hallitseva mestari ja ennätykselliset 10 Euroopan Cupia tai Mestarien liiga -pokaalia voittanut Real Madrid kohtaa Liverpoolin, Baselin ja Ludogoretsin.

Lähtökohtaisesti Liverpool tarjoaa kovimman vastuksen. Brendan Rodgersin johtamaa ryhmää ei ole nähty Mestarien liigan lohkovaiheessa viiteen vuoteen. Luis Suárez on toki poissa, mutta joukkue on silti iskukykyinen. Erityisen paljon odotetaan nuorilta Philippe Coutinholta ja Raheem Sterlingiltä. Ja sitten on tietysti Mario Balotelli.

Basel on Sveitsin hallitseva mestari. Joukkue pelaa normaalisti kolmen puolustajan linjalla, jota suojaa kaksi puolustavaa keskikenttäpelaajaa. Mestarien liigassa vastustajat (etenkin Real Madrid ja Liverpool) ovat ennakkoon niin paljon Baselia vahvempia, että Paulo Sousa saattaa päätyä neljän miehen puolustuslinjaan. Mielenkiintoisen lisän sveitsiläisjoukkueen pelaamiseen tuo 36-vuotias toppari Wálter Samuel, joka pelasi kaudella 2004-05 Real Madridissa. Ja muistetaan myös se, että viime kaudella joukkue voitti Chelsean alkulohkovaiheessa – vieläpä kahdesti.

Ludogorets on voittanut Bulgarian mestaruuden viimeiset kolme vuotta putkeen. Georgi Dermendzhievin johtama joukkue pelaa lähtökohtaisesti systeemillä 4-2-3-1, jossa laitahyökkääjät pitävät pelin hyvin leveänä. 30-vuotiaalla Marcelinholla on kymppipaikalla melko vapaa pallollinen rooli. Kokonaan toinen asia on, kuinka paljon Ludogorets näkee palloa Realia, Liverpoolia ja Baselia vastaan. Joukkueesta löytyy myös toppari Tero Mäntylä, mutta häntä ei valitettavasti rekisteröity Mestarien liiga -joukkueeseen.

Liverpoolin paluu Mestarien liigaan on hieno asia, mutta lohkossa on silti vain yksi suosikki. Mikäli Real varmistaa lohkovoittonsa jo neljännen tai viidennen kierroksen jälkeen, on mahdollista, että Eero Markkanen päästetään irti. Liverpool on näillä näkymin selkeä lohkokakkonen. Basel kolmanneksi ja Eurooppa-liigaan. Ludogoretsille ehkä piste sieltä ja toinen täältä.

Tuomio: 1. Real Madrid, 2. Liverpool, 3. Basel, 4. Ludogorets